Telekom: Nokia Lumia 630 a Huawei Ascend G6 v akciovej ponuke

V ponuke dotovaných zariadení pribudli dva smartfóny. Cenovo dostupný android s 4,5’’ qHD displejom a lacný windowsfón s 4,5’’ uhlopriečkou a FWVGA rozlíšením.

Nokia Lumia 630 sa výbavou radí do kategórie nižšej strednej triedy, ale nenáročnému používateľovi by mala stačiť. Výkon má na starosti štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz a 512 MB operačná pamäť RAM. Platforma Windows Phone beží v najnovšej verzii 8.1. Displej s 4,5’’ uhlopriečkou a rozlíšením 480 x 854 bodov je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass 3.

Osemgigabajtový úložný priestor je rozšíriteľný microSD kartami do veľkosti 128 GB. Na fotografovanie poslúži päťmegapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, ale bez prisvetľovacej diódy. Pri snímaní selfie môžete využiť hlasové navigovanie, keďže pri chýbajúcej prednej kamere je vytvorenie tej správnej fotografie občas problém. Medzi špecifikáciami nájdeme aj podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, FM rádio, 3,5 mm jack a 1830 mAh batériu.

ikona

Nokia Lumia 630 - chudobné balenie, milé prekvapenieRecenzia cenovo dostupného windowsfónu s novou verziou OS, pekným 4,5'' FWVGA displejom a dostatočným výkonom. Zamrzí chýbajúci LED blesk a predná kamera.

Nokiu Lumiu 630 kúpite za tieto ceny:

- 109 € pre program Biznis Star*

- 99 € pre Fix 12

- 89 € pre Fix 16

- 19 € pre program Biznis Star**

- 1 € pre vyššie programy

Pre paušály Happy platia tieto ceny:

- mesačný príplatok 4 € pre programy Happy XS a Happy S, 1 € pre vyššie programy. Jednorazový poplatok: 19 € k Happy XS, 9 € k Happy S a Happy M, 1 € k zvyšným programom.

Plná cena u operátora je stanovená na 149 eur.

Huawei Ascend G6 má dizajn so zaoblnými rohmi, s ktorým sme sa prvýkrát stretli pri predstavení Ascend P6. Výkon má na starosti štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragom s taktom 1,2 GHz a 1 GB operačná pamäť RAM. 4 GB vnútorná kapacita je rozšíriteľná microSD kartami do veľkosti 32 GB. Nepoteší však kapacita flash pamäte, teda miesta, kam si môžete ukladať nainštalované aplikácie, 1 GB priestor naozaj sklame.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.3 Jelly Bean a je doplnený o novú verziu používateľského prostredia Emotion 2.0 UI. Displej dostal 4,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 540 x 960 bodov. Na fotografovanie poslúži 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, predná kamera so širokouhlým záberom sa pýši 5 Mpix rozlíšením. So zadným fotoaparátom zhotovíte videá v HD kvalite, s predným maximálne vo VGA. Škoda.

Zvyšné špecifikácie zahŕňajú podporu HSPA, vybrané trhy budú mať k dispozícii aj LTE, nechýba Wi-Fi, GPS, Bluetooth, DLNA, NFC, audio jack ani FM rádio. Batéria dostala kapacitu 2 000 mAh.

ikona

Huawei Ascend G6 - vydarená imidžovka pre nenáročných Recenzia cenovo dostupného smartfónu s pekným 4,5'' displejom, dostatočným výkonom a svižnými reakciami. Nedostatky sa hľadajú naozaj ťažko.

Huawei Ascend G6 kúpite za nasledovné ceny:

- 109 € pre program Biznis Star*

- 99 € pre Fix 12

- 89 € pre Fix 16

- 19 € pre program Biznis Star**

- 1 € pre vyššie programy

Pre paušály Happy platia tieto ceny:

- mesačný príplatok 5 € pre programy Happy XS až Happy M, 3 € pre Happy L a XL volania, 1 € pre vyššie programy. Jednorazový poplatok: 99 € k Happy XS, 79 € k Happy S, 29 € k Happy M a 19 € k Happy zvyšným programom.

Plná cena u operátora je stanovená na 259 eur.

Zdroj: telekom.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu