iOS TIP: Endomondo Life - krokomer špeciálne pre iPhone 5S

Krokomery v inteligentných hodinkách a náramkoch sú novým hitom, pomaly vytláčajú aj aplikácie zaznamenávajúce celú trasu pomocou GPS čipu. Jednoduché počítadlo krokov teraz môžete mať aj vo vašom iPhone 5S. Bez toho, aby ste to pocítili na výdrži jeho batérie.

Počítanie prejdenej vzdialenosti je vďaka rozmachu rôznych inteligentných náramkov a hodiniek novým hitom medzi fitness aplikáciami. Tie už dlhšie ponúkajú možnosť ukladania trasy behu či jazdy na bicykli pomocou GPS čipu. Vývojári však najnovšie chcú, aby ste mali prehľad o všetkých vašich krokoch počas dňa - teda nie len počas športového výkonu.

K tomu je samozrejme nutný kompromis šetriaci batériu. GPS čip tak musí ísť bokom a každé šliapnutie sa snaží (viac či menej presne) analyzovať energeticky úspornejší pohybový senzor. Tak pracuje napríklad krokomer v nových hodinkách Samsung Gear 2, no to by ste museli nosiť ďalšie pomerne drahé zariadenie.

ikona

Recenzia: Samsung Gear 2 - odolné digitálky s foťákom a infraportomRecenzia druhej generácie chytrých hodiniek s odolnosťou proti vode, silnejším procesorom, OS Tizen, 1,63'' displejom, 2 Mpix fotoaparátom a infraportom.

Aplikácia Endomondo Life to zvládne aj s vaším smartfónom, musíte však vlastniť iPhone 5S. Jednoduchý softvér od známeho pomocníka pre všetkých športovcov totiž pracuje s jeho pohybovým koprocesorom M7. Postačí nastaviť vašu výšku a hmotnosť, prípadne sa prihlásiť vaším existujúcim účtom na webe Endomondo.com.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Prostredie je veľmi jednoduché, celé ovládanie majú na starosti vaše dva prsty. Zväčšením prejdete na podrobný denný sumár (zobrazujúci celkový počet krokov, spálené kalórie a volitelne aj približnú prejdenú vzdialenosť v kilometroch), "zoštipnutie" ukáže štatistiku za celý týždeň. Na podrobnom grafe tak uvidíte, v ktorý deň ste boli najaktívnejší.

Nastaviť si môžete aj denný cieľ, napríklad 10-tisíc krokov počas každých 24 hodín. V notifikačnom centre potom budete priebežne upozorňovaní na plnenie svojho predsavzatia. iPhone pochopitelne, na rozdiel od hodiniek či náramkov, počíta len kroky, ktoré uskutočníte so svojím zariadením vo vrecku. Výsledné hodnoty budú pravdepodobne deformovať aj dámske kabelky.

Endomondo Life by však mal spotrebovávať len minimum energie. Spotreba navyše by dokonca po jeho stiahnutí z App Store mohla byť nulová - aplikácia nám totiž po nainštalovaní zobrazila aj údaje za dva týždne dozadu. To znamená, že pohybový koprocesor M7 údaje o vašej aktivite zaznamenáva tak či tak, aj keď nepoužívate žiadny softvér pre ich detailnú analýzu.

Linky na stiahnutie:

App Store

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu