Skype na Windows Phone 7 je už minulosťou. Microsoft zrušil jeho podporu

Majitelia smartfónov s operačným systémom Windows Phone 7 zažívajú pri pokuse prihlásiť sa do Skype nepríjemné prekvapenie. Aplikácia sa nedá používať. Skype je totiž dostupný už len pre WP 8 a novší.

Pred niekoľkými dňami zrušil Microsoft obľúbenú službu Skype pre operačný systém Windos Phone 7. Staršie modely s touto verziou systému tak už nemôžu aplikáciu používať, nedá sa do nej prihlásiť. Ani v obchode Windows Phone Store určenom pre tieto zariadenia sa už nenachádza.

Je zaujímavé, že Skype na Symbian S60 (len niektoré modely Nokií) alebo na Windows Mobile 2003 stále funguje. Zatiaľ. Aj z obchodov pre tieto platformy bola aplikácia odstránená a už si ju nestiahnete. Pokiaľ ju však máte nainštalovanú, môžete ju zatiaľ ďalej používať. Dokedy, to nikto nevie. Odporúčame spotrebovať prípadný kúpený kredit aby sa nestalo, že oň prídete.

Skype

Chce snáď Microsoft týmto krokom podporiť kúpu nových zariadení? Množstvo nespokojných používateľov tento krok oprávnene kritizuje. S tým, že staršie modely nedostanú aktualizáciu na Windows Phone 8 sa už majitelia týchto smartfónov zmierili, no to, že Mirosoft ukončí podporu aj pre hojne využívanú komunikačnú službu čakal málokto.

V máji 2011 sa Microsoft a Skype dohodli na odkúpení služby za vyše osem miliárd amerických dolárov. Generálny riaditeľ Microsoftu v tom vtedy videl príležitosť v rozšíreniu služby Skype cez portfólio produktov, vrátane hernej konzoly Xbox, softvéru Windows Phone a komunikačných produktov pre podniky Lync a ďalších.

ikona

Microsoft kúpi službu SkypeSpoločnosť Microsoft sa dohodla na kúpe internetovej telefónnej spoločnosti Skype za 8,5 miliárd amerických dolárov.

Kto mal kúpený kredit, ktorý teraz už nemôže využiť, môže sa obrátiť na zákaznícku podporu a zažiadať o jeho vrátenie.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: support.skype.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user bcrs@azet.sk

RoSta 10.08.2014 - 13:49

aj symbian je mimo...

huje®10.08.2014 - 13:55 Trvalý odkaz

Najprv zavraždili Symbian, teraz to isté urobili so svojim vlastným Skype pre svoj vlastný WP7. Microsoft zdá sa vie najlepšie ako si "získať" srdcia zákazníkov, ktorí nie tak dávno nakúpili WP7 telefóny.

Lenka Ivančíková10.08.2014 - 15:31 Trvalý odkaz

Symbian som na zaklade vasich ohlasov v clanku preskrtla.

Rastislav.j10.08.2014 - 17:42 Trvalý odkaz

Nedával M$ k predplatnému za obláčikový Office nejaké minúty cez Skype?

huje®10.08.2014 - 21:21 Trvalý odkaz

Nokia N97 mini - Skype bez prolbémov stále funguje. Ale nie je už v markete pre nové aktivácie.

Celá diskusia 24 príspevkov