Telekom: HTC One mini 2, Huawei Ascend P7, Xperia Tablet Z2 a Prestigio MultiPad 4 Diamond v ponuke

Telekom zaradil do ponuky štyri nové zariadenia s operačným systémom Android, dva smartfóny a dva tablety. Tri z nich využijete aj v LTE sieti.

HTC One mini 2 má rovnaký elegantný dizajn a kovové telo ako model One (M8), z ktorého vychádza.

Od minuloročného predchodcu sa líši výkonnejším procesorom, väčším displejom, fotoaparátom s vyšším rozlíšením a silnejšou batériou. A konečne pribudol aj slot na pamäťové karty, veď 16 GB vnútorný priestor (reálne dostupných je oveľa menej) dnes už stačí málokomu. Operačná pamäť RAM je stále 1 GB, čo sa občas prejaví pomalšími reakciami telefónu.

Veľkosť displeja narástla na 4,5'', HD rozlíšenie (720 x 1 280 b.) ostalo. Po vzoru HTC One (M8) sa, bohužiaľ, dotykové tlačidlá presťahovali na displej. Aj v HTC One mini 2 je zabudovaná technológia HTC BoomSound, ktorá spolu s prednými stereo reproduktormi prináša kvalitnú reprodukciu.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.4 KitKat spolu s najnovším používateľským prostredím HTC Sense 6.0. Fotoaparát dostal 13-megapixelový snímač, čo možno poteší tých, ktorí neprišli na chuť inovatívnej UltraPixel kamere. Samozrejmosťou je automatické zaostrovanie, prisvetľovacia dióda a množstvo fotografických funkcií. Predná kamera poteší milovníkov selfie 5 Mpix rozlíšením a schopnosťou nahrávať videá vo Full HD kvalite, rovnako ako zadný fotoaparát.

Medzi špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, NFC, DLNA ani FM rádio. Kapacita batérie ponúkne priemerných 2 100 mAh.

ikona

Recenzia: HTC One mini 2 - luxusná stredná trieda pre trpezlivýchRecenzia androidu so stereo reproduktormi, krásnym dizajnom a špičkovým HD displejom. Mohol byť však trochu menší a rýchlejší.

Cena HTC One mini 2 pri Happy programoch je nasledovná:

- 7 € mesačne pre Happy XL a XXL (+ úvodný poplatok 19 €)

- 9 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 29 €)

- 11 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 29 €)

- 11 € mesačne pre Happy S (+ úvodný poplatok 79 €)

- 11 € mesačne pre Happy XS a XS mini (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 1 € pre Biznis Star*****

- 39 € pre Biznis Star****

- 159 € pre Biznis Star***

- 249 € pre Biznis Star**

- 359 € pre Biznis Star*

Plná cena je stanovená na 429 eur.

Huawei Ascend P7 má konštrukciu so zaoblenou spodnou stenou a hrúbkou iba 6,5 mm. Smartfón sa pýši päťpalcovým displejom s Full HD (1 080 x 1 920 b.) rozlíšením. O výkon sa stará chipset Hisilicon Kirin 910T, ktorý zahŕňa štvorjadrový procesor taktovaný na 1,8 GHz a grafiku Mali-450. Operačná pamäť RAM má 2 GB, vnútorná kapacita ponúkne 16 GB. V bočnej stene nechýba slot na microSD kartu.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.4.2 KitKat a je doplnený o používateľskú nadstavbu Emotion UI 2.3 s množstvom softvérových vylepšení. Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí poslúži 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Predná kamera s 8-megapixelovým snímačom poteší hlavne milovníkov dnes tak populárnych selfie. I touto kamerou zhotovíte videá v rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov.

Medzi zvyšnú výbavu patrí podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC i FM rádio. Poteší 2 500 mAh kapacita batérie, v nastaveniach nechýba špeciálny úsporný režim.

ikona

Recenzia: Huawei Ascend P7 - štýlová placka pre fanúšikov selfiesRecenzia vlajkovej lode s pútavým dizajnom, kvalitnou konštrukciou, 5'' Full HD displejom, spomalenými reakciami, 8 Mpix prednou kamerou a priemernou výdržou.

Ceny Huawei Ascend P7 pri Happy sú nasledovné:

- 5 € mesačne pre Happy XL a XXL (+ úvodný poplatok 19 €)

- 7 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 19 €)

- 9 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 29 €)

- 9 € mesačne pre Happy S (+ úvodný poplatok 79 €)

- 9 € mesačne pre Happy XS a XS mini (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 1 € pre Biznis Star***** a Biznis Star****

- 119 € pre - 339 € pre Biznis Star***

- 209 € pre Biznis Star**

- 309 € pre Biznis Star*

Plná cena je stanovená na 349 eur.

Sony Xperia Z2 tablet je nástupcom tenkého a ľahkého tabletu odolného voči vode a prachu Xperia Tablet Z. Novinka je približne o 60 gramov ľahšia (záleží od verzie) a konštrukcia “schudla” na šesť milimetrov.

Certifikácia IP58 ostala. Tablet tak môžete zobrať k vode (sladkej), do prašného prostredia a svoje uplatnenie určite nájde i v kuchyni. Bez problémov môžete s tabletom manipulovať počas varenia a nevadia mu ani ruky zašpinené od múky či mokré od vody.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z2 tablet Tablet odolný voči vode a prachu s 10,1-palcovým Full HD displejom, 3 GB RAM, 16 GB vnútorným úložiskom a 8,1 Mpix fotoaparátom. Poháňa ho Android 4.4.2 KitKat.

Uhlopriečka 10,1 palcov ani Full HD rozlíšenie (1 980 x 1 200 b.) displeja sa nezmenili, celistvosť chráni sklo s odolnosťou pred rozbitím a poškriabaním. Štvorjadrový procesor je taktovaný na 2,3 GHz a sekunduje mu 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 16 GB úložný priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 64 GB. Oba fotoaparáty zostávajú rovnaké, zadný má 8,1 Mpix s možnosťou vytvárať HDR fotografie, predný potom 2,2 Mpix. Nechýba Wi-Fi, HSPA+, LTE, GPS, Glonass, Bluetooth, FM rádio s RDS, Wi-Fi ani NFC.

Sony Xperia Tablet Z2 kúpite k programom Happy za nasledovné ceny:

- 15 € mesačne pre Happy XL a XXL (+ úvodný poplatok 49 €)

- 15 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 99 €)

- 17 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 179 € pre Biznis Star*****

- 219 € pre Biznis Star****

- 339 € pre Biznis Star***

- 429 € pre Biznis Star**

- 539 € pre Biznis Star*

Plná cena je stanovená na 629 eur.

Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85 je tablet určený pre menej náročných zákazníkov a ponúkne displej so 7,85-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 1 024 x 768 pixelov. Štvorjadrový procesor je taktovaný na 1,2 GHz, operačná pamäť RAM ponúkne 1 GB a vnútorný priestor 16 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.2 Jelly Bean.

Zadná kamera dostala dva megapixely, predná len VGA rozlíšenie. Vo výbave nechýba podpora HSPA+, GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, slot na microSD kartu ani 3,5 mm jack. Batéria udáva kapacitu 4 700 mAh.

Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85 kúpite za nasledovné ceny::

- 1 € mesačne pre Happy L, XL volania, XL a XXL (+ úvodný poplatok 1 €)

- 1 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 19 €)

- 4 € mesačne pre Happy S (+ úvodný poplatok 19 €)

- 5 € mesačne pre Happy XS a XS mini (+ úvodný poplatok 19 €)

Pre Biznis Star platia tieto ceny:

- 1 € pre Biznis Star*****, Biznis Star**** a Biznis Star***

- 59 € pre - 339 € pre Biznis Star**

- 139 € pre Biznis Star*

Plná cena tabletu u operátora je 159 eur.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu