Telekom: tri nové balíky pre dátový roaming

Operátor pripravil tri balíky s rôznym objemom predplatených dát pre dátový roaming v krajinách EÚ. Najnižší s 20 MB stojí len dve eurá, najvyšší s 500 MB zas 15 €. Zákazník si bude môcť v rámci jedného pobytu všetky aktivovať aj opakovane. Podobná ponuka platí aj mimo Európy.

Mobilný trh v Európe začiatkom júla priškrtí ďalšia vlna regulácie maximálnej výšky roamingových poplatkov. Aj Telekom preto od 1. júla 2014 uvedie novú ponuku dátových balíčkov. Týka sa EÚ, no aj ďalších krajín, ktorých bude dokopy viac než sto.

Pre EÚ, Nórsko, Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Island a USA bude dostupná trojica balíkov:

- XS, kde používateľ dostane 20 MB na surfovanie v roamingu za cenu 2 €

- M, zahŕňajúci 100 MB za 5 €

- XL s 500 MB predplatených dát, za ktoré zaplatí rovných 15 €

Telekom sa chváli, že v najvyššom balíčku stojí 1 MB dát v prepočte 3 centy (v balíčku M analogicky 5 a v XS 10 centov) no zákazník pochopiteľne zaplatí vždy celú sumu za balík, aj keby v zahraničí jeho objem vyčerpať nestihol. Operátor vás upozorní SMS-kou pri vyčerpaní 80 % z predplatených dát a potom opäť, po ich celom minutí. Následne si niektorý z trojice balíkov budete môcť aktivovať znova.

Ak teda v zahraničí plánujete presurfovať 600 MB, dostanete možnosť aktivovať si napríklad balíček XL s 500 MB a po jeho minutí znova M so 100 MB dát, za čo spolu zaplatíte 20 eur (15 € + 5 €).

ikona

Orange: hovory, SMS a dáta v európskom roamingu za 12 centovOd 1. júla začnú platiť nové maximálne ceny za hovory, SMS-ky a dáta v rámci roamingu v krajinách EU. Orange preto predstavil dva balíky, ktoré ponúknu aj cestovné poistenie. Megabajt dát, jedna SMS alebo minúta hovorov môže stáť len 12 centov.

Mimo Európy k názvu služby pribudne označenie Plus. Pre viac než sto krajín vrátane Austrálie, Brazílie, Čiernej Hory, Číny, Egypta, Havaja, Hongkongu, Japonska, Juhoafrickej republiky, Južnej Kórey, Kanady, Kene, Kuvajtu, Malajzie, Mexika, Ruska, Srí Lanky, Taiwanu, Thajska, Turecka a Veľkonočného ostrova bude k dispozícii trojica balíkov XS Plus s 20 MB predplatených dát za 4 €, M Plus so 100 MB za 10 € a XL Plus s 500 MB za 30 €.

Doplnené 1. 7. 2014 o 09:30 hod.:

Operátor už ponuku zverejnil aj na svojom webe. Platnosť balíčkov XS, M, XL, XS Plus, M Plus a XL Plus bude 30 dní od aktivácie. Všetky služby si bude možné aktivovať za jednorazový poplatok, pokiaľ máte na vašej SIM karte aktivovaný niektorý z mesačných hlasových programov Telekomu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

petris 30.06.2014 - 21:16

vazena redakcia a toto co je za informaciu? to vam v takomto stave podhodili priamo z telekomu? aku platnost maju tie telekom datove baliky? hodinu? pol dna? jeden cely den? tyzden? mesiac? rok?

Peter30.06.2014 - 21:49 Trvalý odkaz

Ten link na tu konkurencnu ponuku orange je trosku vadny
Edit: Rado sa stalo

AdoP30.06.2014 - 22:03 Trvalý odkaz

celkove tie datove balicky aj na slovensku su slabota. este vyuzivam 2gb/mes. ale uz sa to tusim neda ani aktivovat. naozaj velka slabota.

Peter30.06.2014 - 23:13 Trvalý odkaz

No ak to bude tak ze xs je na hodinu, m na den a xl na tyzden tak k posunu doslo aspon v objeme dat co je tiez zlepsenie, predtym to bolo zalostne.

Celá diskusia 17 príspevkov