Samsung Gear Live

Vode a prachu odolné hodinky s OS Android Wear, 1,63'' Super AMOLED displejom, 1,2 GHz procesorom, Bluetooth, snímačom tepu srdca a 300 mAh batériou.

Základné parametre:

OS:Android Android Wear

chipset: ???

procesor: 1,2 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 38 x 56 x 9 mm,

hmotnosť: 59 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 320 x 320 b., uhlopriečka 1,63'' (41 mm)

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 512 MB RAM + 4 GB ROM

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth, pravdepodobne microUSB,

hudba: hudba MP3 prehrávač,

ostatné: gyroskop, akcelerometer, kompas, snímač tepu srdca

batéria: Li-Ion batéria 300 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 199 USD / jún 2014

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, fotoaparát, FM rádio, pamäťové karty, HDMI, NFC,

Softvérová verzia: zatiaľ netestované

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Samsung rozšíril rad wearables, tzv. nositeľných vecí, a na vývojárskej konferencii Googlu predstavil hodinky Gear Live, ktoré poháňa operačný sysém Android Wear. Poslúžia nielen na zobrazenie času a tradičných notifikácií, ale ponúknu aj merač tepu srdca a odolnosť proti vode a prachu. Vďaka certifikácii IP67 by mali bez poškodenia vydržať 30-minútový pobyt pobyt v sladkej vode v hĺbke jeden meter. Tento parameter spĺňajú aj prvé LG hodinky G Watch, uvedené spolu s Gear Live v jeden deň.

Samsung Gear Live ukrývajú 1,2 GHz procesor, 512 MB operačnú pamäť RAM a 4 GB vnútorný úložný priestor. Dotykový Super AMOLED displej dostal 1,63-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 320 x 320 bodov. Rovnakú veľkosť displeja aj rozlíšenie ponúkajú o niečo staršie modely Gear 2 a Gear 2 Neo, v ktorých však beží operačný systém Tizen. Na vnútornej strane hodiniek je integrovaný snímač tepu srdca, ktorý spolupracuje s niekoľkými fitness aplikáciami.

Hodinky spárované s vaším smartfónom cez Bluetooth 4.0 vás upozornia na dianie na sociálnych sieťach, zobrazia prijatú SMS správu alebo e-mail, ponúknu služby Google Now, Google Maps, Hangouts a podobne. Kapacita batérie je rovnaká ako u starších súrodencov, a to 300 mAh.

Samsung Gear Live môžu byť spárované s akýmkoľvek smartfónom so systémom Android 4.3 a vyšším, takže používatelia nie sú obmedzení len na vybrané modely Samsungu. Predávať sa budú v dvoch farbách - čiernej a vínovo červenej, dokúpiť si budete môcť aj remienok (s 22 mm šírkou) v inej farbe.

Gear Live sú cez Google Play za 199 USD, zatiaľ iba vo vybraných krajinách. Neskôr sa ich predaj rozšíri do maloobchodných predajní. Či bude medzi vyvolené trhy patriť aj Slovensko je otázne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu