BlackBerry má tri novinky: Classic, Passport a vylepšené Z3

BlackBerry ukázalo svetu tri novinky. Vylepšený celodotykový smartfón Z3, ktorý by sa mal dostať aj do Európy a dva telefóny s hardvérovou QWERTY klávesnicou. Model Passport zaujal netradičným dizajnom a 4,5'' štvorcovým displejom s jemným rozlíšením.

BlackBerry Z3 Jakarta Edition by malo byť vylepšené o väčšiu kapacitu operačnej pamäte RAM a podporu LTE technológie. Predaj štartuje v Amerike, no neskôr sa má novinka objaviť aj na európskom trhu. Kedy a za koľko zatiaľ nevieme.

BlackBerry Classic má výstižný nazov, lebo vyzerá ako klasické BlackBerry. Nájdeme tu známu kvalitnú hardvérvú klávesnicu, strieborný bočný lem a pogumovaný zadný kryt, ktorý uľahčí manipuláciu s mobilom. Bližšie informácie o špecifikáciách nemáme, displej by mal mať 3,5-palcovú uhlopriečku a z fotografií vidno, že na ovládanie telefónu je opäť použitý známy optický trackpad. Dostupnosť je naplánovaná na november tohto roka.

fotka

Najzaujímavejším modelom, aspoň čo sa vzhľadu týka, je určite posledná z trojice noviniek. BlackBerry Passport môže svojou veľkosťou a obdĺžnikovou konštrukciou s ostro rezanými hranami pripomínať cestovný pas (údajne je dizajn inšpirovaný kanadským pasom). Zariadenie má štvorcový 4,5’’ displej s rozlíšením 1 440 x 1 440 bodov a netradičnú, trojriadkovú QWERTY klávesnicu.

Vo výbave by sa mal, podľa neoficiálnych informácií, nachádzať štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 800, 3 GB RAM, 13-megapixelový zadný fotoaparát, 2 Mpix predná kamera a silná 3 450 mAh batéria. Na trhu by sa mal smartfón objaviť v septembri 2014. Či sa s ním stretneme aj v Európe, nie je zatiaľ isté.

Zdroj: mobilesyrup.com, blackberryczech.cz

Diskusia k článku:

ondrakomous 22.06.2014 - 09:35

blackberry zije, otazkou zustava na jak dlouho...

Martin Hombauer23.06.2014 - 12:35 Trvalý odkaz

Na telefon typu BB Classic cakam uz 5 rokov, takze dufam ze BB prezije este vela rokov.

Ivan Varmeda23.06.2014 - 13:10 Trvalý odkaz

co ja viem? mne pridu tie tlacitka na classic uplne zbytocne. na mojej Q10 sa to uplne komfortne da ovladat klavesovymi skratkami alebo v pohode dotykom

ondrakomous25.06.2014 - 19:19 Trvalý odkaz

tlacitka sou supr, hlavne to jejich sifrovani bylo uzasny.

Celá diskusia 4 príspevky