Samsung Galaxy S5 LTE-A: QHD displej, 3 GB RAM a výkonnejší procesor

Aktuálna vlajková loď Samsungu dostala výrazne vylepšený hardvér. Okrem vyššieho rozlíšenia a silnejšieho procesora sa používatelia môžu tešiť na rýchlejšie dáta a väčšiu kapacitu operačnej pamäte. Novinka je určená zatiaľ iba pre kórejského zákazníka.

Len koncom februára bola na výstave MWC 2014 predstavená nová vlajková loď Samsungu, ktorá svojimi parametrami dych veľmi nevyrazila. Rozlíšenie displeja sa vtedy nezmenilo, iba mierne narástla jeho uhlopriečka, kapacita operačnej pamäte RAM ostala rovnaká a neprekvapil ani výkon procesora.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Vylepšený Samsung Galaxy S5 LTE-A ponúkne parametre, ktoré nadchnú nejedného technoida. Smartfón má rovnaký dizajn, 5,1-palcový Super AMOLED sa však pýši QHD rozlíšením 1 440 x 2 560 bodov. Kapacita RAM narástla na 3 GB a o výkon sa postará nový procesor Qualcomm Snapdragon 805 SoC so štyrmi jadrami taktovanými na 2,5 GHz, ktorý dopĺňa grafika Adreno 420. LTE-A pripojenie dokáže sťahovať súbory maximálnou rýchlosťou až 255 Mbps.

Zvyšné parametre sa nezmenili. Ostal 16 Mpix fotoaparát, odolnosť proti vode a prachu, snímač tepovej frekvencie, čítačka odtlačkov prstov, OS Android 4.4 i 2 800 mAh batéria.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy S5 - lepší, než sa na prvý pohľad zdáRecenzia vodeodolnej vlajkovej lode s 5,1'' Full HD displejom, Androidom 4.4, snímačom odtlačkov prstov a integrovaným meračom srdcovej frekvencie.

Galaxy S5 LTE-A bude dostupný v Južnej Kórei u vybraných predajcov za odporúčanú cenu 940 500 KRW, čo je približne 678 eur. Či bude novinka v Európe predstavená pod názvom Galaxy S5 Prime, o ktorom sa na internete špekuluje už dlhší čas, zatiaľ nepadlo ani slovo.

(1 EUR = 1 386,42 KRW, kurz NBS dňa 18. 6. 2014)

Zdroj: flickr.com/photos/samsungtomorrow

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 19.06.2014 - 17:02

Tak museli reagovať na LG G3, ktorý sa už v Kórei predáva. A jeho predaje v úvode prekonali S5 4-násobne!

BeJay19.06.2014 - 18:29 Trvalý odkaz

Podľa mňa LG so svojím G3 krásne vypálilo rybník Samsungu. A dokázalo, že Samsung potrebuje byť za každú cenu lídrom, minimálne v HW nadupanosti svojích smartfónov. Aj keď S5 LTE-A uviedlo pre kórejský trh, je to jasný signál, že pre svojich zákazníkov urobia len to, čo je potrebne a čo uznajú za vhodné. Pochovať svoju vlajkovú loď pred celým svetom len preto, aby vyrukovali a dotiahli sa v niečom s konkurenciou je neskutočne marketingové svinstvo. Pochybujem, že by vydali S5 LTE-A pre EU. Jedine za vyššiu cenu, aby mohli S5ku v pohode dopredať. Ale množstvo zanietených Samsungákov si už teraz nas.ali. To je tak, keď chcú byť lídrom za každú cenu.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne19.06.2014 - 18:50 Trvalý odkaz

Ale BeJay ved este pride ten kovovy Galaxy, a urcite nejaky Prime a ktovie ake verzie este :) Aj S4 ma asi 4-5 verzii, podla trhu, pouziteho CPU atd..

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease19.06.2014 - 21:18 Trvalý odkaz

Kovový Galaxy je podľa mňa iba niekoho mokrý sen :-)) už o ňom čítam pomaly druhý rok..

A podľa niektorých webov práve toto je S5 PRIME

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne20.06.2014 - 00:35 Trvalý odkaz

Hej presne ten. Tusim, ze bol oznaceny aj nejakym pismenom, ale nemam v modeloch Samsungu prehlad nechcem si vymyslat.

Ktovie, mozno Samsung vystupi zo svojho tiena tento rok :)

A mozno dalsi, alebo az ten dalsi...

Celá diskusia 5 príspevkov