Telekom pokrýva LTE sieťou už 31 % populácie Slovenska

Operátor dnes informoval o ďalšom dosiahnutom míľniku. Podľa výpočtov Telekomu presiahlo pokrytie rýchlou sieťou štvrtej generácie na začiatku júna 31 % populácie.

V súčasnosti prebieha nasadzovanie 4G technológie v zostávajúcich dvoch krajských mestách – v Trenčíne a Košiciach. Zákazníci v Trenčíne sa môžu na surfovanie rýchlosťou rádovo v desiatkach megabitov tešiť v najbližších dňoch, Košičania sa tiež dočkajú už onedlho.

ikona

LTE frekvencie 800, 1800 a 2600 MHz vydražené za 163,9 miliónov eurZverejnené výsledky štátnej aukcie veľmi neprekvapili. Potvrdili, že štvrtým záujemcom o budovanie LTE siete na Slovensku je Swan. Operátori vyjadrili svoju spokojnosť a chcú ponúknuť tu najlepšiu sieť. Na výsledok si radi počkáme.

Čo potrebujete pre využitie 4G internetu od Telekomu?

- Byť v pokrytí 4G siete.

- Mať SIM kartu, ktorá podporuje 4G (LTE) technológiu. To, či ju Vaša SIM karta podporuje, si môžete overiť na bezplatnej linke 0800 123 456.

- Mať mobilný telefón, tablet, modem alebo router, ktorý podporuje 4G (LTE) technológiu.

- Aktivovať si k Mobilného internetu alebo Internetu v mobile od Telekomu aj doplnkovú službu "4G Internet".

ikona

Telekom: LTE spustené (14. 11. 2013)Telekom spúšťa od 15. novembra 2013 celoslovenskú prevádzku mobilnej 4G / LTE siete. V prvej fáze je však pokrytých iba päť miest, do troch mesiacov chce operátor pokryť 20 % populácie. Do polovice februára budú môcť zákazníci surfovať v LTE sieti bez príplatkov.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu