Orange: Sony Xperia Z2 Tablet a Orange Luno v akciovej ponuke

V ponuke dotovaných zariadení pribudol špičkový vodeodolný tablet s 10’’ Full HD displejom a lacný 4’’ android so základnou výbavou.

Sony Xperia Z2 tablet je nástupcom tenkého a ľahkého tabletu odolného voči vode a prachu Xperia Tablet Z. Novinka je približne o 60 gramov ľahšia (záleží od verzie) a konštrukcia “schudla” na šesť milimetrov.

Certifikácia IP58 ostala. Tablet tak môžete zobrať k vode (sladkej), do prašného prostredia a svoje uplatnenie určite nájde i v kuchyni. Bez problémov môžete s tabletom manipulovať počas varenia a nevadia mu ani ruky zašpinené od múky či mokré od vody.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z2 tablet Tablet odolný voči vode a prachu s 10,1-palcovým Full HD displejom, 3 GB RAM, 16 GB vnútorným úložiskom a 8,1 Mpix fotoaparátom. Poháňa ho Android 4.4.2 KitKat.

Uhlopriečka 10,1 palcov ani Full HD rozlíšenie (1 980 x 1 200 b.) displeja sa nezmenili, celistvosť chráni sklo s odolnosťou pred rozbitím a poškriabaním. Štvorjadrový procesor je taktovaný na 2,3 GHz a sekunduje mu 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 16 GB úložný priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 64 GB. Oba fotoaparáty zostávajú rovnaké, zadný má 8,1 Mpix s možnosťou vytvárať HDR fotografie, predný potom 2,2 Mpix.

Nechýba GPS, Glonass, Bluetooth, FM rádio s RDS, Wi-Fi ani NFC. Zaobstarať si budete môcť aj verziu podporujúcu LTE.

Na jeden záber: Sony Xperia Z2 Tablet (recenzia)

Sony Xperia Z2 Tablet kúpite v Orangei od 220 eur, plná cena tabletu je u operátora stanovená na 640 eur.

Orange Luno je čerstvá novinka medzi brandovanými zariadeniami operátora, ktorý opäť nesie rukopis výrobcu Huawei. V plastovom tele sa ukrýva dvojjadrový 1,3 GHz procesor, 512 MB operačnej pamäte RAM a 4 GB vnútorný priestor. Štvorpalcový displej má rozlíšenie 480 x 800 bodov, kapacita batérie sa zastavila na hodnote 1 500 mAh.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.2 Jelly Bean, vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Bluetooth, Wi-Fi, GPS ani FM rádio. Na fotografovanie využijete jednoduccý 3 Mpix fotoaparát. Článok s podrobnými špecifikáciami už pripravujeme.

Orange Luno je dostupný od jedného eura, plná cena smartfónu je u operátora 120 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu