Samsung Galaxy S5 Active predstavený. Zatiaľ pre amerického operátora AT&T

Po viacerých špekuláciách a uniknutých snímkach máme konečne oficiálne informácie o odolnej verzii aktuálnej vlajkovej lode Samsungu Galaxy S5. Aj keď je zatiaľ určená len pre zákazníkov amerického operátora.

Samsung Galaxy S5 Active prichádza, podobne ako jeho minuloročná verzia, s odolnosťou proti vode, prachu a nárazom. Robustný vzhľad telefónu nenechá nikoho na pochabách, že tento model by mal vydržať aj menej šetrné zaobchádzanie. K dispozícii je v troch farbách, zaujímavý je aj zadný kryt v maskáčovom prevedení.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy S5 - lepší, než sa na prvý pohľad zdáRecenzia vodeodolnej vlajkovej lode s 5,1'' Full HD displejom, Androidom 4.4, snímačom odtlačkov prstov a integrovaným meračom srdcovej frekvencie.

Na rozdiel od Samsungu Galaxy S4 Active má novinka takmer rovnakú výbavu ako model, z ktorého vychádza. Jedným z výraznejších rozdieľov je chýbajúci snímač odtlačku prstov, navyše na ľavej strane nájdeme špeciálne tlačidlo Activity Zone, ktoré by malo združovať funkcie vhodné pre outdoorové aktivity. Senzor na sledovanie tepu nechýba.

Na nových majiteľov čaká 5,1’’ Full HD displej, pod ktorým sú tri hardvérové tlačidlá, štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, 2 GB RAM, 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB, OS Android KitKat a 16-megapixelový fotoaparát. Kapacita batérie ostala na hodnote 2 800 mAh.

Samsung Galaxy S5 Active je k dispozícii u amerického mobilného operátora AT&T za 200 dolárov pri viazanosti na dva roky. Plná cena zariadenia je stanovená na 714,99 USD. Dá sa očakávať, že Samsung čoskoro predstaví aj globálnu verziu.

Zdroj: att.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu