Telekom rozširuje 4G sieť v Bratislave. Pribudli Vajnory, Vrakuňa, Podunajské Biskupice a Trnávka.

Operátor informoval o rozširovaní pokrytia sieťou štvrtej generácie v ďalších častiach nášho hlavného mesta. Počas posledných dní nasadil Telekom LTE technológiu v lokalitách Vajnory, Vrakuňa, Podunajské Biskupice a Trnávka. Dokončenie Petržalky a Starého Mesta sa čaká v priebehu nasledujúcich týždňov.

V uvedených častiach Bratislavy je použitá frekvencia 2600 MHz so šírkou kanála 20 MHz a teoretickými maximami donwstreamu až 150 Mbps, resp. upstreamu 50 Mbps. Podľa interných testov operátora dosahuje rýchlosť pri sťahovaní dát od 60 až do 130 Mbps, odosielanie sa drží na úrovni 30 až 35 Mbps.

ikona

LTE frekvencie 800, 1800 a 2600 MHz vydražené za 163,9 miliónov eurZverejnené výsledky štátnej aukcie veľmi neprekvapili. Potvrdili, že štvrtým záujemcom o budovanie LTE siete na Slovensku je Swan. Operátori vyjadrili svoju spokojnosť a chcú ponúknuť tu najlepšiu sieť. Na výsledok si radi počkáme.

Telekom odštartoval prevádzku LTE siete 15. novembra 2013. Aktuálne je dostupná v 32 mestách Slovenska a onedlho by mali pribudnúť aj Košice.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu