NFC platby v Telekome už od polovice mája?

Mobilný operátor Deutsche Telekom spustil v Nemecku NFC (Near Field Communication) platby cez mobil. Podľa zverejnených vyjadrení by sa slovenskí zákazníci tejto služby mohli dočkať už v polovici mája tohto roka.

Koncom decembra 2013 začal Telekom na Slovensku s pilotnou prevádzkou NFC platieb prostredníctvom služby MyWallet mobilná peňaženka. Zákazníci s kompatibilným telefónom sa mohli po registrácii na stránke operátora zapojiť do testovania.

MyWallet umožňuje používať služby z fyzickej peňaženky prostredníctvom smartfónu. Prvá platobná karta, ktorú je možné v MyWallet mobilnej peňaženke aktivovať, je predplatená dobíjacia platobná karta MyWallet Card. V tomto roku majú postupne pribudnúť platobné karty slovenských bánk.

Službu je možné v testovacej prevádzke využívať prostredníctvom aplikácie MyWallet na kompatibilnom mobilnom NFC telefóne so špeciálnou NFC SIM kartou.

Priekopníkom v bezkontaktných platbách mobilom bolo u nás O2, ktoré spustilo v spolupráci s Tatra bankou NFC platby v januári 2013. O pol roka neskôr sa pridal aj Orange.

ikona

O2: bezkontaktné platby mobilom realitou (14. 1. 2013)O2 spolu s Tatra bankou spustilo bezkontaktné platenie mobilným telefónom s podporou NFC technológie. Certifikované boli zatiaľ iba dva modely smartfónov.

ikona

Orange spustil platby mobilom (15. 8. 2013)Už aj zákazníci Orangeu môžu od dnešného dňa (15. 8. 2013) využívať bezkontaktné mobilné platby. Stačí, ak majú účet v Tatra banke a používajú smartfón podporujúci bezkontaktnú technológiu NFC (Near Field Communication).

Požiadali sme Telekom o vyjadrenie, na odpoveď zatiaľ čakáme.

Doplnené o 19:00 hod.: operátor pripravil na 15. mája 2014 tlačovú konferenciu ktorej témou budú práve NFC platby mobilom.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: cellular-news.com

Diskusia k článku:

qwerty 07.05.2014 - 17:49

čo z toho že o2 to má už rok keď to banky nepodporujú, uh pozor AŽ jedna..kvôli tomu snáď nebudem meniť účet preboha

anonymous07.05.2014 - 18:04 Trvalý odkaz

Ja to už mám týždeň, ale čo z toho, keď mi to nefunguje, lebo nemám telefón od operátora a teda nemám ich firmware. Čiže je to nepoužiteľné.

nerd08.05.2014 - 19:19 Trvalý odkaz

Nepotrebuješ mat telefón od operátora, telefón musí byť podporovaný spoločnosťou Visa

anonymous08.05.2014 - 21:18 Trvalý odkaz

Mám SGS4 kupovanú z eshopu, ktorá nemá potrebnú verziu firmware a preto mi to nefunguje. To mi povedali na dátovej podpore Telekomu. S Visou to nemá nič spoločné.

nerd08.05.2014 - 22:48 Trvalý odkaz

no v telekome ti to este asi fungovat nemoze :)
zatial iba O2 a orange.
segra ma S4 kupovany z volneho predaja a v pohode jej to funguje.
musis mat simku ktora to podporuje (O2 orange) ucet v tatrabanke, simku zaregistrovanu v tatre a musis mat telefon ktory je certifikovany spolocnostou visa na nfc platby.
ja splnam vsetko ale moja moto x nema certifikaciu. (aj ked starsie motoroly maju)

Celá diskusia 18 príspevkov