Na jeden záber: HTC One (M8)

V našej sérii krátkych videí pokračujeme aktuálnym high-endom s 5’’ Full HD displejom, výkonným procesorom, najnovším prostredím HTC Sense 6.0, špičkovými stereo reproduktormi a vylepšenou Ultra Pixel kamerou.

HTC One (M8) je nástupcom minuloročnej vlajkovej lode HTC One. Opäť sa stretávame s kovovou, unibody konštrukciou, kvalitným 5’’ Super LCD3 displejom a UltraPixel kamerou. Poteší nielen silnejšia batéria, ale aj slot na pamäťové karty.

V novinke pracuje výkonný štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,3 GHz a 2 GB operačná pamäť RAM. Android beží vo verzii 4.4.2 KitKat a je doplnený o najnovšie používateľské prostredie HTC Sense 6.0. Vnútorná 16 GB kapacita sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet do veľkosti 128 GB.

Displej narástol na 5’’ uhlopriečku, Full HD rozlíšenie ostalo. Ovládacie tlačidlá sa presťahovali na displej, pod ktorým tak ostalo nevyužité miesto. Škoda. Vynovené reproduktory na prednej strane majú hlbšie basy a podľa výrobcu sú o 25 % hlasnejšie. Samozrejmosťou je prítomnosť technológie BoomSound.

ikona

Recenzia: HTC One (M8) - väčší, lepší a hlasnejšíSolídny nástupca minuloročného HTC One je v mnohých smeroch lepší, no majiteľa predchodcu nemusí veľmi zaujímať.

Na zadnej strane sú dva fotoaparáty s vylepšeným prostredím. UltraPixel kamera (známa z HTC One) s rozlíšením 4 Mpix a druhá na zaznamenanie hĺbok. Slúži napríklad na vytváranie špeciálnych 3D snímok alebo snímok s 3D efektom, ktorý si môžete všimnúť pri ich prezeraní v galérii prístroja. Blesk je duálny, a tak ako na iPhone má dve farby. Predná kamera dostala päťmegapixelový snímač. Videá zhotovíte vo Full HD rozlíšení, nechýba optická stabilizácia obrazu, ani známe fotografické funkcie, ako HTC Zoe alebo Video Highlights.

Medzi špecifikáciami nájdete všetko potrebné: podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, DLNA, NFC, microUSB konektor s funkciou MHL i USB host a FM rádio s RDS. Kapacita batérie narástla na 2 600 mAh.

Na jeden záber: HTC One M8

Diskusia k článku:

Vlastimil 01.05.2014 - 14:16

pekný mobil, ale má ekvalizér?

Celá diskusia 1 príspevok