Na jeden záber: Prestigio MultiPad Visconte

Krátky video pohľad na desaťpalcový, cenovo dostupný tablet s HD rozlíšením a plnohodnotným operačným systémom Windows 8.1

Prestigio MultiPad Visconte vám na cestách alebo v teréne poslúži ako jednoduchá náhrada za počítač alebo notebook.

V tablete beží operačný systém Windows 8.1. Ide o plnohodnotnú verziu, ako ju poznáme z počítačov. Používať tak môžete nielen známe dlaždice, ale aj tradičnú Pracovnú plochu, u mnohých používateľov stále obľúbenú oveľa viac než nový Metro style. Na dotykovej obrazovke majú však dlaždice väčšie opodstatnenie než na tradičom PC.

ikona

Recenzia: Prestigio MultiPad Visconte 3G - dobrá cena a Windows k tomuRecenzia 10,1'' tabletu s plnohodnotným OS Windows 8.1, 64 GB pamäťou, 2 GB RAM a procesorom Intel Celeron. Zamrzia iba nešťastne riešené porty.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Vo Visconte pracuje dvojjadrový procesor Intel taktovaný na 1,46 GHz, o chod aplikácií sa stará 2 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný úložný s 32 GB kapacitou má reálne použiteľných iba 8 GB, pri 64 GB veľkosti je to len 20 GB. Zvyšok zaberá systém a nainštalované aplikácie. Našťastie nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 64 GB. Drahšie verzie majú aj slot na SIM kartu, takže pri surfovaní po internete na cestách nemusíte byť odkázaní na voľné Wi-Fi alebo zdieľanie dát z vášho smartfónu.

Nad 10-palcovou obrazovkou s rozlíšením 1 280 x 800 bodov je VGA kamera určená na vide chat, zadný fotoaparát nenájdeme. Mnohým používateľom zrejme ani nebude chýbať. Medzi špecifikáciami sa uvádza Wi-Fi, miniHDMI, 3,5 mm jack, microUSB konektor s podporou USB 3.0 i Bluetooth 4.0. Batéria disponuje kapacitou 4 000 mAh.

Spolu s pripojenou hardvérovou Bluetooth klávesnicou (predáva sa samostatne) môžete pohodlne pracovať, písať aj dlhšie texty, ako keby ste používali notebook. Cez microUSB konektor s funkciou USB host pripojíte aj myš, externý disk či modem.

Nechýba ani nainštalovaný kancelársky balík Microsoft Office Home and Student. Systém Windows 8.1 podporuje technológiu Miracast, obrazovku tabletu tak môžete ľahko zdieľať na iné, väčšie podporované zariadenie. napríklad monitor alebo TV.

Na jeden záber: Prestigio MultiPad Visconte

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

wiker 06.04.2014 - 22:13

heslo sa da vo win 8 vypnut ;)

Celá diskusia 1 príspevok