Telekom zjednodušuje ponuku pre pevnú linku a pridáva zľavy na paušály Happy

Telekom si sype popol na hlavu a pripravil jednoduchšiu a prehľadnejšiu ponuku pevných služieb. Spustil veľké jarné upratovanie a chce sa sústrediť iba na vybrané, cieľové ponuky.

Aj keď sme portál o mobilných telefónoch, krátko sa pozrieme na nový prístup Telekomu. Je vysoko pravdepodobné, že podobná štruktúra bude neskôr platiť aj pre mobilné služby - hlas a internet. Telekom úplne obmieňa svoje portfólio a uvádza tzv. chytrú ponuku.

Nová ponuka predstavuje zjednodušené potrfólio s kombináciou obsahu, sietí a služieb s pridanou hodnotou. Veď na začiatku tohto rokal v ponuke viac než 1 580 rôznych kombinácií služieb! Telekom si týmto chce zlepšiť a udržať pozíciu rodinného operátora. (Pozn.redakcie: takto sa však profiluje aj konkurenčný Orange). Chváli sa najširším pokrytím a najrýchlejšou sieťou medzi operátormi, s viac než tromi miliónmi zákazníkov mobilných a fixných služieb.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Partnerstvo so službami Deezer, Evernote, Eset či Sygic je cesta, ktorou Telekom určite pôjde aj v budúcnosti. Aká by mala byť integrovaná ponuka od Telekomu? Pevná linka, Magio internet, TV a mobilné služby. Ale radikálne zjednodušená a prehľadná a zároveň konkurencieschopná.

Chytrá ponuka od Telekomu má ponúknuť novú stratégiu: čím viac služieb, tým je nižšia cena. Využívať všetky služby od jedného poskytovateľa má byť najvýhodnejšie, pretože čím viacej služieb bude zákazník využívať, tým menej zaplatí. Zákazník si sám vyberie svoju ponuku a s výberom by nemali mať problém ani seniori.

Nová ponuka je zjednodušená na tri programy: M, L a XL. Pri internetových službách budú vytvorené tri programy Internet M, L a XL. Ceny programov sú odstupňované podľa rýchlosti, pričom bude Telekomzákazníkovi ponúkať najvyššiu dostupnú technológiu v jeho oblasti. Súčasrťou programov bude aj Rodičovská kontrola zdarma. Všetky programy sú s naozaj neobmedzeným internetom, už žiadne spomaľovanie rýchlosti po vyčerpaní dá.

Nová ponuka pre pevné linky i TV má tiež tri programy: M, L, a XL. Programy sú podobne odstupňované ako pri internete, zákazník získa tri bonusy, napríklad Magio Go Plus, Archív, HBO či Cinemax na tri mesiace zadarmo.

Pri hlasových službách platí tá istá štruktúra. Cena pre jednotlivé programy TV, internetu a pevnej linky je stále rovnaká: M za 10 €, L za 15 € a XL za 20 €. Odteraz si stačí pamätať tri základné programy a kombinovať.

Výhody novej ponuky sa zákazníkom prejavia aj pri kombinácii služieb. Od 1. apríla 2014 štartuje double-play a triple-play za nižšie ceny ako doteraz. Zákazník dostane zľavy vo výške 30 % až 38 % za to, že si zoberie viac služieb. Vždy je rozdiel medzi úrovňami 9 eur, každá úroveň teda znamená plus alebo mínus 3 eurá. Pri double-play je rozdiel 4 eurá. Platí pre ľubovoľnú kombináciu dvoch alebo troch pevných služieb. Každá ďalšia služba stojí zákazníka menej. Triple play začína na úrovni 20 €, double-play pri 16 €. Pri jednej službe platí: M za 10 €, L za 15 € a XL za 20 €.

Pri dvoch pevných službách sú k dispozícii rozličné kombinácie služieb, napríklad: M+M za 16 €, M+L za 20 €, L+L za 24 €, L+XL za 28 € a XL+XL za 32 €. Zákadná triple-play ponuka štartuje na úrovni 20 € za tri programy M, 29 € za tri programy L a 38 € za tri najvyššie programy XL. V triple-play ponuke je možné vytvoriť množstvo kombinácií. Napríklad, ak chce zákazník dva programy M a jeden L, zaplatí za balík 23 €, pri jednom programe M a dvoch L stojí balík 26 €. Cena balíka sa mení pri zmene služby o jednu úroveň vždy o 3 €.

A konečne sa dostávame k ponuke pre mobilné hlasové programy Happy. Od rovnakého dátumu (1. 4. 2014) uvedie Telekom dve novinky. Prvou bude odpustenie poplatku za Volania do EÚ a USA za 0,09 centov za minútu pre zákazníkov predlžujúcich si zmluvu s akciovým telefónom i bez neho. Bežný mesačný poplatok za službu je 1,39 eur. Druhá novinka je určená zákazníkom, ktorí nepotrebujú nový akciový telefón, ale nevadí im 24-mesačná viazanosť. Môžu ušetriť od 1 € do 8 € mesačne, podľa výšky zvoleného programu:

- Happy XS: zľava z mesačného poplatku 1 €

- Happy S: zľava z mesačného poplatku 2 €

- Happy M, L a XL volania: zľava z mesačného poplatku 4 €

- Happy XL: zľava z mesačného poplatku 6 €

- Happy XXL: zľava z mesačného poplatku 8 €

Bonusy - tablet za prenos, odmena za vernosť a hudobná služba Deezer pre vyššie programy pokračuje. Na novú ponuku môžu prejsť aj starí zákazníci. Pre neviazaných zákazníkov bude cena programov upravená.

Operátor nespí, ale za krátku dobu prinesie ďalšie veci. Upratovanie i v mobilných službách sa pravdepodobne už chystá, bližšie informácie sme sa zatiaľ, nedozvedeli, ale s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o úpravu paušálov mobilných služieb s podobnou štruktúrou zliav, ako pri službách pevnej siete.

Zaujímavosťou je nová stránka www.najchytrejsislovaci.sk, ktorá patrí Telekomu. Na nej sa môžete pochváliť svojim zlepšovákom alebo nejakou vychytávkou a vyhrať niektorú z cien značky Apple. Najchytrejší Slovák s najväčším počtom hlasov získa MacBok 13'' s Retina displejom, ďalšie výhry v poradí sú tablet iPad Air s 3G a 64 GB kapacitou a iPhony 5S a 5C.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

petris 28.03.2014 - 15:57

priznava tym snad operator ze jeho pausale su predrazene ked z nich zrazu moze dat zlavu ? co na tom marketingu robia?

mrky28.03.2014 - 17:15 Trvalý odkaz

ty si to nečítal čo? zľava je ak neberieš mobil, čiže ak mobil berieš je cena normálna ak neberieš a nevadí ti viazanosť je cena nižšia, je to marketingový nástroj aby si sa zaviazal, to na marketingu robia ;) takže vernostná zľava v % zľava v eurách a môže ti vzniknúť veľmi zaujímavá cena

Jakuvero28.03.2014 - 17:21 Trvalý odkaz

nezvyknem opravovat gram. chyby, ale pausale vyzera strasne - pausaly

petris28.03.2014 - 18:18 Trvalý odkaz

ale ste sa do mna pustili telekomaci moji.

@len tak mrky ako mi to prosim ta zdovodnujes ved ak beries telefon tak platis vstupny poplatok za telefon k tomu cenu za pausal a k tomu mesacnu splatku telefonu vo forme navysenia ceny pausalu.

ak telefon neberies uz sa zrazu naslo miesto aj na zlavu z ceny samotneho pausalu ktory je teda paradne predrazeny pre tych co si ten telefon beru a tiez sa viazu ale ziadna zlava z pausaly sa pre nich nenajde. ved oni si telefon podla vasho marketingu platia k cene pausalu ;-)

@kubo.mar10 - povedal si svojho casu ze uz nebudes reagovat v teme ktora sa tyka tvojho zamestnavatela a robis tak zasa. ak uz sa nemas coho chytit vytiahnes absolutne nepodstatnu hlupost. dovolil som si napisat slovo pausale tak ako mi "huba narastla". ak nezvyknes opravovat gramaticke chyby tak sa zameraj na vasu reklamu s tou upratovackou a nechaj ju kompletne celu prekopat lebo jej dialekt je omnoho horsi ako moja jedna zamerna chyba a trpia nou usi celeho slovenska na rozdiel od par oci citajucich tuto konkretnu diskusiu. trapko. ako vzdy nemas co povedat tak zatnes. ubohe.

Jakuvero28.03.2014 - 19:02 Trvalý odkaz

Nereagoval som vobec na temu, ale vynimocne na slovo, ktore mi hrozne vadilo, prepac, asi som trochu profesionalne deformovany svojou byvalou pracou. Musim Ta sklamat, ale teme sa naozaj venovat nebudem, momentalne nemam chut sa znizovat na Tvoju mentalnu uroven.

Celá diskusia 45 príspevkov