Prestigio MultiCenter Box a Mini - premeňte televízor na androidový počítač

Prestigio uviedlo na slovenský trh nový rad príslušenstva, ktoré umožňuje bezdrôtovo prepojiť vaše mobilné zariadenie s televízorom, monitorom či projektorom.

Prestigio MultiCenter dokáže po pripojení cez HDMI premeniť akýkoľvek bežný televízor na Smart TV alebo počítač. V ponuke sú jeho dve verzie – MultiCenter Box a MultiCenter Mini. Líšia sa veľkosťou, počtom USB portov a podporou Bluetooth.

Po stiahnutí bezplatnej aplikácie Prestigio Remote Control môže byť ako diaľkové ovládanie použité ktorékoľvek mobilná zariadenie s operačným systémom Android, iOS alebo Windows Phone.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Prestigio MultiCenter zosynchronizuje váš tablet či smartfón s televízorom, vďaka čomu potom na jeho veľkej obrazovke môžete prehrávať multimediálny obsah priamo z internetových služieb a externých zdrojov aj vo Full HD kvalite.

Zariadenie môžete využiť na sledovanie internetovej TV, prehrávanie videí (napríklad z YouTube), surfovanie na webe, prezeranie obrázkov či filmov, počúvanie hudby, čítanie e-kníh, dokumentov aj inštalovanie aplikácií či widgetov. Ak Prestigio MultiCenter pripojíte k projektoru, poslúži vám na plnohodnotnú prezentáciu súborov uložených v tablete či smartfóne.

Prestigio MultiCenter Box (rozmery 106 x 106 x 20 mm) je oproti verzii Mini (rozmery 90 x 34 x 16 mm) navyše vybavený AV konektorom a portom LAN, ktorý slúži na káblové pripojenie k internetu. Vďaka dvojici USB konektorov je MultiCenter Box kompatibilný aj s rôznymi periférnymi zariadeniami, ako sú napríklad myš, klávesnica, joystick, web kamera a podobne. Okrem toho môže byť použitý aj ako domáci Wi-Fi hot-spot.

Obe novinky poháňa dvojjadrový procesor ARM Cortex-A9, 1 GB pamäť RAM a dvojjadrová grafika Mali-400, ktoré zabezpečujú chod operačného systému Android 4.2. Interná pamäť ponúka priestor 4 GB, nechýba však možnosť jej rozšírenia pomocou pamäťových kariet microSD do veľkosti 32 GB.

Prestigio Multicenter Box kúpite za odporúčanú cenu 69 eur, kompaktnejší model Prestigio Multicenter Mini je dostupný za 55 eur.

Na jeden záber: Prestigio MultiCenter Box PAB2411

Zdroj: prestigio.sk/multicenter

Diskusia k článku:

Začať diskusiu