Samsung Galaxy S5: poznáme cenu, oficiálne príslušenstvo i ďalšie informácie

Na štart predaja novej vlajkovej lode Samsungu ešte stále čakáme, a to až do 11. apríla. Poznáme však už vzhľad flipových puzdier k nemu i cenu samotného prístroja v zahraničných e-shopoch. Tá nie je práve najnižšia.

Nová vlajková loď Samsungu sa ešte ani nepredáva (oficiálny štart v obchodoch je naplánovaný na 11. apríla), no už okolo seba stihla rozvíriť búrlivé diskusie. Tie sa okrem funkcií a hardvérovej výbavy točia najmä okolo dizajnu. Výrobca už ukázal aj podobu niekoľkých kusov príslušenstva, najmä obľúbených flipových puzdier s okienkom S-View pre rýchlu kontrolu aktuálneho času a zmeškaných udalostí. Dostupné ale budú aj tie klasické. Neprajníci sa určite zamyslia nad tým, či nevyzerajú lepšie než pôvodné "perforované" plastové kryty.

Základnú ochranu ponúkne plastová vanička Protective Hard Case Cover Plus, zatiaľ však bude dostupná iba v šedej farbe. Samsung tvrdí, že by mala ladiť k bielej i čiernej S5-ke.

Dizajnérsky vydarenejšie sú flipové puzdrá z materiálu, ktorý pripomína kožu. Klasický Flip Wallet Cover príde s výrezom pre fotoaparát a držiakom na kreditnú kartu alebo občiansky preukaz. Podobne ako S-View Cover (pri ňom sa pochopiteľne miesto na úložný priestor nenašlo) s výrezom pre displej, aj on príde v bielej, čiernej, modrej, zlatej a ružovej farbe.

obr: mobilefun.co.uk

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S5Nová vlajková loď s kódovým označením SM-G900F prichádza s 5,1'' Full HD displejom, Androidom 4.4, štvorjadrovým procesorom, 16 Mpix fotoaparátom, snímačom odtlačkov prstov, integrovaným meračom srdcovej frekvencie a plnou dátovou konektivitou. Navyše je odolný proti vode a prachu. (živé fotografie + video)

Samsung už dlhšie experimentuje s bezdrôtovým nabíjaním podľa štandardu Qi. Aj preto ponúkne S-View Charging Cover. Výrez pre obrazovku a indukčnú cievku súčasne však budú ponúkať len obaly v čiernej a bielej farbe.

obr: mobilefun.co.uk

Jasnejšie začína byť aj ohľadne ceny dlho očakávanej novinky. Bohužiaľ, nebude vôbec nízka. U operátorov v Holandsku ako i v e-shopoch z Česka, Švédska alebo Fínska nájdeme Samsung Galaxy S5 s cenovkou 700 €. Najznámejšie slovenské obchody z nej v rámci predobjednávok spustia len 21 eur. Možno ušetríte aj viac, v prípade takto kupovaných kusov si však treba dať pozor na pôvod a záruku.

Na internete nájdeme aj niekoľko fotografií, ktoré by mali pochádzať priamo z 16-megapixelového fotoaparátu. Po viacerých skúsenostiach s tímom zabezpečujúcim perfektnú stabilizáciu obrazu v prípade Nokie im však príliš neveríme, konečný verdikt si preto necháme až na našu recenziu. Zatiaľ si pozrite aspoň 4K záznam z londýnskych ulíc.

Zdroj: mobilefun.co.uk, GSM Arena

Diskusia k článku:

Brano 19.03.2014 - 15:09

Samsung sa pojasil? 700 Eur za takmer kopiu S4 ? co tam fajcia? :)

ondrakomous19.03.2014 - 20:50 Trvalý odkaz

700euro je malo, dal bych 1000, at to mame hezky kulaty.

Celá diskusia 4 príspevky