Hudbu v Google Play si už čoskoro kúpite aj na Slovensku

Služby Google sa dočkajú ďalšieho rozšírenia. Už čoskoro bude možné v obchode Google Play kupovať hudbu aj zo slovenských počítačov a smartfónov. Cena mesačného predplatného bude porovnateľná so zabehnutými službami Deezer a Spotify.

Google v poslednom čase robil Slovákom len radosť. Naša krajina je už takmer kompletne pokrytá 3D mapami Street View a to vrátane Vysokých a Nízkych Tatier či niekoľkých jaskýň. Naopak, terčom kritiky sú stále limitované služby Google Play. To sa už čoskoro zmení.

Internetový gigant totiž oznámil, že spolu s Android aplikáciami bude možné so slovenskou IP adresou už čoskoro nakupovať aj hudbu. Google Play momentálne obsahuje zbierku viac než 20 miliónov piesní (to je rovnako veľa ako má napríklad Spotify, ale o 10 miliónov songov menej oproti francúzskemu Deezeru), no používateľom sa po kliknutí na tlačidlo pre kúpu zatiaľ zobrazuje hláška o nedostupnosti na našom území. Priamo z internetového prehliadača si potom vypočujete iba minútu a pol dlhé ukážky.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Okrem toho Google Play Music (Hudba) ponúkne aj neobmedzený prístup k celému obsahu v rámci balíka Naplno. Chýbať nebudú ani automatické playlisty na základe v minulosti počúvanej hudby, teda takzvané Radio. Mesačné predplatné bude stáť 5,49 €, no ak sa poponáhľate, ušetríte. Do konca apríla bude všetko o 1 € lacnejšie (4,49 € / mesačne). Prvých 30 dní má byť zadarmo, podobne ako u súperov.

Veľké porovnanie služieb Spotify a Deezer, ktoré budú pre Google Play Music priamou konkurenciou, sme na Fony.sk priniesli len nedávno. Riešenie od Googlu bude (v prípade porovnania plných verzií) o 50 centov lacnejšie a umožní aj upload vlastnej hudby, ktorá sa v databáze nenachádza. Používateľské rozhranie a hlavne desktopová aplikácia pre klasický počítač či notebook od Spotify sa nám však zatiaľ stále páči viac.

ikona

Porovnanie hudobných služieb Deezer a SpotifyTelekom sa už onedlho spojí s hudobnou službou Deezer. Jeho zákazníci by tak mali dostať možnosť využívať túto hudobnú službu so zľavou. Presné podmienky zatiaľ nepoznáme, Deezer sme si však krátko porovnali s jeho najväčším konkurentom Spotify.

Na štart Google Play Music u nás ale aj tak netrpezlivo čakáme. Samotné platby by mali byť dostupné na PC, Androide i iOS už o pár dní..

Zdroj: Google Slovensko

Diskusia k článku:

Luca 13.03.2014 - 11:55

Som zvedavy, ci tam bude aj AC/DC. :-)

Peter13.03.2014 - 14:47 Trvalý odkaz

Tak zle este nebolo aby si slovak hudbu kupoval :-)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne13.03.2014 - 14:47 Trvalý odkaz

Urcite ano, AC/DC a dalsie sub-zanre popularnej hudby.

marek13.03.2014 - 15:02 Trvalý odkaz

Predstav si, ze aj Slovaci si kupuju hudbu.

risiak16.03.2014 - 09:59 Trvalý odkaz

a nakup Google zariadeni stale nic...

Celá diskusia 8 príspevkov