HTC Power To Give – keď smartfón pomáha

Na tohtoročnom MWC v Barcelone predstavilo HTC aj zaujímavú iniciatívu, ktorá si kladie za cieľ vytvoriť superpočítač využitím kolektívneho výkonu smartfónov s operačným systémom Android.

Výkon smartfónov v poslednej dobe prudko vzrástol, no nie vždy ho využijeme naplno. Napríklad počas noci.

HTC si uvedomuje obrovský potenciál tohto nevyužitého výkonu a prichádza s iniciatívou, ktorá môže byť nakoniec prospešná každému z nás.

"Rozmýšľali sme o vplyve, ktorý by mohol mať len jeden milión smartfónov s povoleným HTC Power To Give. Analytici odhadujú, že iba v uplynulom roku bolo predaných viac než 780 miliónov Android telefónov. Predstavte si ten rozdiel, ktorý by sme mohli urobiť pre lepšiu budúcnosť našich detí, ak by bol schopný iba zlomok z týchto používateľov presmerovať nejakú časť nevyužitého výkonu svojho smartfónu na pomoc pri riešení problémov, ktoré sa týkajú nás všetkých,“ uviedla Cher Wang, predsedníčka HTC.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Cieľom iniciatívy HTC Power To Give je umožniť ľuďom využiť ich Android smartfóny ako hmatateľnú podporu v dôležitých oblastiach výskumu, vrátane medicíny, vedy a ekológie. Jeden milión HTC One smartfónov pracujúcich na projekte cez HTC Power To Give by mohlo poskytnúť podobnú výkonnú silu ako jeden z 30 najväčších svetových superpočítačov (jeden petaflop). To by mohlo výrazne skrátiť výskumné obdobie pre organizácie, ktoré by inak museli stráviť roky analyzovaním rovnakého objemu dát.

Iniciatívu HTC Power To Give je možné podporiť stiahnutím aplikácie HTC Power To Give z obchodu Google Play. Majitelia podporovaných smartfónov si môžu nastaviť program, na ktorý presmerujú časť výkonu svojho telefónu. HTC Power To Give bude bežať vždy, keď je telefón nabitý a pripojený na Wi-Fi sieť, umožňujúc tak ľuďom meniť svet, zatiaľ čo sedia pri svojom stole, relaxujú doma alebo spia.

Beta verzia HTC Power To Give je spočiatku kompatibilná s telefónmi z rodiny HTC One a modelmi HTC Butterfly a HTC Butterfly S. V nasledujúcich šiestich mesiacoch plánuje HTC urobiť aplikáciu dostupnejšou aj pre majiteľov ďalších smartfónov s Androidom, teda hneď ako pokročí skúšobná doba beta verzie.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease26.02.2014 - 07:57 Trvalý odkaz

Žiaľ, keď spím mám vypnutý wifi router. Inokedy mobil nenabijam.
A ešte taká konšpiračná: kde mám záruku, že HTC využije výpočtový výkon môjho smartu LEN na "dobré projekty"

Celá diskusia 2 príspevky