Huawei TalkBand B1: náramok monitorujúci aktivity a Bluetooth handsfree v jednom

Bluetooth náramkov, ktoré sledujú, čo robíte a potom vaše aktivity formou aplikácie v smartfóne vyhodnocuje, je už viacero. Ale pár múdrych hláv v Huawei si uvedomilo potenciál takéhoto náramku a implementovalo doň aj Bluetooth handsfree.

Keď sa vám nabudúce nebude chcieť vyťahovať váš nový tabletofón z vrecka či ruksaku, na prichádzajúci hovor jednoducho odpoviete vybratím Bluetooth slúchadla z náramku Huawei TalkBand B1. Jeho 1,4'' displej je vytvorený OLED technológiou, hmotnosť náramku dosahuje len 26 gramov, slúchadlo má iba necelých desať gramov.

Integrovaná batéria ponúka kapacitu 90 mAh a nabíjanie i pripojenie k počítaču uskutočníte cez zabudovaný štandardný USB konektor. Huawei TalkBand B1 vyzerá na prvý pohľad naozaj bohovsky. Na trh by sa mal dostať už v máji tohto roka za cenu 99 eur.

Základné parametre

- podpora OS Android 2.3+ a iOS 5.0+

- NFC párovanie

- Bluetooth 4.1

- displej OLED 1,4''

- sledovanie pohybu (beh, spánok...)

- odolnosť voči vode a prachu IP57

- integrované Bluetooth handsfree s potláčaním okolitých ruchov

- batéria 90 mAh (14 dní stand-by)

- nabíjanie 2 h

Huawei TalkBand B1

Praktické skúsenosti ukazujú, že zapínanie náramku nie je vôbec jednoduché (mechanizmus vyzerá jednoducho, ale vyžaduje veľa sily na spojenie oboch ramien náramku, pričom je otázkou, či sa nakoniec materiál okolo otvorov neunaví a náramok nebude z ruky odpadávať). Veľmi sa mi však páči integrované slúchadlo, presnejšie Bluetooth handsfree, ktoré je hlavnou časťou, centrom celého prístroja. Netušíme, či do náramku Huawei ukryl už len snímače, alebo aj časť batérie. Celkový pocit z produktu je skôr neutrálny. Pôvodné nadšenie aj z priaznivej cenovky (99 eur) vystriedalo sklamanie z veľmi ťažkého spájania ramien náramku v štýle lacných hodiniek a pomerne veľké rozmery (hrúbka, resp. výška) v hlavnej časti.

Živé fotografie:

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2014 zabezpečila spoločnosť Samsung. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

Nightmare 23.02.2014 - 18:45

Celkom sa mi to paci,osobne skor uprednostnujem takyto nejaky naramok ako hodinky

Me_Gusta23.02.2014 - 21:17 Trvalý odkaz

pre bežného človeka určite dostupnejšie, ako hodinky od Samsungu. Som zvedavý, čo dokážu. 99€ je schopnejšia cena.

Celá diskusia 2 príspevky