Samsung Gear 2

Nástupca minuloročných chytrých hodiniek prichádza s odolnosťou proti vode a prachu, silnejším procesorom, OS Tizen, rovnakým 1,63'' displejom, 2 Mpix fotoaparátom a infraportom. (živé fotografie + video)

Základné parametre:

OS: Tizen

chipset: ???

procesor: dvojjadrový 1 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz

rozmery: 37 x 58 x 10 mm,

hmotnosť: 68 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 320 x 320 b., uhlopriečka 1,63'' (41 mm)

fotoaparát: fotoaparát 2 Mpix, autofókus, nahrávanie HD videí (1 280 x 720 b., 30 fps),

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 512 MB RAM + 4 GB ROM

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0,

hudba: hudba MP3 prehrávač,

ostatné: akcelerometer, gyroskop, baterka, Samsung Apps, ChatON, S Voice, hlasový záznamník, krokomer, stopky, časovač, infraport, IP67,

batéria: Li-Ion batéria 300 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / apríl 2014

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, xenónový blesk, LED blesk, Wi-Fi, GPS, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, HDMI, DLNA,

Softvérová verzia testovaného zariadenia: zatiaľ netestované

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

N tohtoročnom kongrese MWC 2014 v Barcelone predstavil Samsung nástupcu svojich smart hodiniek Galaxy Gear. Konečne sme sa dočkali aj túžobne očakávanej výrobcom garantovanej vodeodolnosti. Hodinky prichádzajú s certifikáciou IP67, ktorá by mala zabezpečiť odolnosť proti prachu a vode. Nemusíte sa tak báť umyť si s nimi napríklad ruky. Od predchodcu sa líšia silnejším 1 GHz procesorom, polohou fotoaparátu, zmeneným operačným systémom a doplneným infraportom.

Samsung Galaxy Gear 2 majú, v porovnaní s Galaxy Gear, nižšiu hmotnosť, konkrétne 68 gramov oproti 74 gramom predchodcu. Dizajn sa až tak nezmenil, hlavný rozdiel je v umiestnení objektívu 2-megapixelového fotoaparátu, ten sa z remienka premiestnil nad displej. Farbu remienka budete môcť meniť podľa vlastnej nálady. Zmizli aj štyri skrutky, ktoré boli nad každým rohom displeja. Hodinky tak dostali oveľa elegantnejší vzhľad. Samsung do hodiniek implementoval aj hudobný prehrávač, spolu s Bluetooth headsetom vám poslúžia na počúvanie hudby vonku, napríklad pri behu. Fitness nadšencov a fanúšikov turistiky poteší krokomer, snímač srdcového rytmu, nechýba ani gyroskop či akcelerometer.

ikona

Recenzia: Samsung Gear 2 - odolné digitálky s foťákom a infraportomRecenzia druhej generácie chytrých hodiniek s odolnosťou proti vode, silnejším procesorom, OS Tizen, 1,63'' displejom, 2 Mpix fotoaparátom a infraportom.

Galaxy Gear 2 dostali rovnaký 1,63-palcový displej ako predchodca, s technológiou Super AMOLED a rozlíšením 320 x 320 bodov. Pod displejom sa nachádza mechanický ovládací prvok. Na snímanie fotografií a nahrávanie HD videí poslúži 2-megapixelový fotoaparát. Operačná pamäť RAM má opäť 512 MB a vnútorná kapacita 4 GB. Novinkou je Infraport, ktorý využijete pri ovládaní domácej techniky. Ten nájdete hneď vedľa fotoaparátu. Batéria s kapacitou 300 mAh má ponúknuť dva až tri dni výdrže pri bežnej záťaži.

Nové hodinky Samsung Galaxy Gear 2 majú byť kompatibilné s väčším počtom smartfónov, než ich predchodca. Už teraz ich je, podľa tlačovej správy, viac než desiatka. Predaj štartuje v apríli tohto roka, cena bude upresnená pri uvedení na trh. Samsung si prichystal aj lacnejšiu verziu s plastovým vyhotovením bez fotoaparátu s názvom Galaxy Gear Neo. Bližšie informácie nájdete v pripravovanom samostatnom článku.

Na jeden záber: MWC 2014: Samsung Gear 2

Živé fotografie:

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2014 zabezpečila spoločnosť Samsung. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

Veyron 25.02.2014 - 12:54

Bude tam zase ten nemožný limit 15 sekúnd na natáčanie videa alebo to už bude konečne použiteľné resp. bezlimitné?

Jozet02.05.2014 - 16:39 Trvalý odkaz

ano. je tam max. 15 sek. video. Mam Gear 2 asi 2 tyzdne, ani raz mi nevydrzala bateria cely den. Uz som aj obmedzil ich pouzivanie, napriek tomu rekord cca. 15 hod. a to bez telefonovania a bez fotenia, s vypnutym automatickym prebudenim displeja

Celá diskusia 2 príspevky