Travel & Surf Týždeň - 100 MB roamingových dát od Telekomu za 15 eur

Na webe Telekomu sme objavili nový roamingový balík "Travel & Surf týždeň" 100 MB za 15 eur. Pri minuloročnom relatívnom zdražení týždňového balíka 80 MB + spomalenie (na 32 kbps) za 21 eur z júna 2011 na týždňový balík 100 MB + spomalenie (na 64 kbps) za 25 eur nebola určite takáto kombinácia k dispozícii.

Travel & Surf Týždeň vám za 15 eur ponúka 100 MB dát bez následného pomalého neobmedzeného surfovania, ale s úsporou 10 eur oproti balíku Travel & Surf Neobmedzený. V smartfónoch v takom prípade odporúčame využitie funkcie Spotreba dát, Kontrola dát a podobne, resp. inštaláciu aplikácie, ktorá dokáže upozorniť na blížiaci sa koniec nastaveného objemu dát a po dosiahnutí limitu prenosy úplne zastaviť (pre Android trebárs 3G WatchDog).

Ak s Travel & Surf Týždeň presurfujete na dovolenke v Chorvátsku trebárs 50 MB za sedem dní, zaplatíte za 1 MB sumu 30 centov. Nehovoriac o cene 0,15 € / MB, ak využijete celých 100 MB v roamingovom balíku.

Pre porovnanie, roamingová ponuka O2 s 25 MB dát v EÚ za 2 eurá na deň vyzerá podľa nás stále lepšie; vo Švajčiarsku či Nórsku ju však využiť nebudete môcť.

Orange zas v krajinách EÚ a vo Švajčiarsku pýta sympatických 0,09 € za MB, lenže až po zaplatení mesačného poplatku 1,90 € (bez viazanosti) za službu Európa dáta. Ak sa vám náhodou na dovolenke prelínajú dve fakturačné obdobia, vyjdú vás nutné poplatky 3,80 €. Ale už pri presurfovaní 10 eur (69 MB) sa aj s dvojnásobným mesačným poplatkom stáva surfovanie cez oranžovú ponuku výhodnejšie, za 15 eur získate až 124 MB dát, na rozdiel od 100 MB od Telekomu. A navyše, ak sa v danom mesiaci vyberiete ešte na nákupy do Viedne, šetríte ďalej.

Uvedené ceny balíčkov od Telekomu platia v Zóne 1, t.j. v EÚ, Lichtenštajnsku, Nórsku, Švajčiarsku a na Islande.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu