TeleWell 3G WLAN Router

RECENZIA Wi-Fi routera Wi-Fi router, ktorý premení 3G modem alebo Rýchly internet na hotspot.

obrazokMnohí z nás používajú službu Rýchly internet od T-Mobilu s PCMCIA modemom. V starších notebookoch ho ešte použijete, ale v novom sa nachádzajú už nové sloty pre ExpressCard. Čo s takým modemom? A niekomu napríklad starý notebook síce ešte slúži, ale chcel by službu Rýchly internet poskytnúť ľuďom v celom byte či dome. Na jednu PCMCIA kartu (PC Card II) s Rýchlym internetom či USB modem s dátovou SIM kartou môžem v celom menšom dome surfovať s počítačom aj telefónmi.

Ja som TW-3G Flash-OFDM Router používal výhradne s Rýchlym internetom, ale zariadenie s najnovším firmvérom ponúka podporu všetkých u nás dostupných dátových modemov. Treba si podporu toho vášho zistiť na www.zadako.sk. Podpora sa týka aj PCMCIA (PC Card II) modemu, Leadtek USB, Leadtek Express karty, modemu Sony Ericsson PC300, USB modemov Huawei E220 a E270, atď.

TeleWell 3G Flash-OFDM WLAN Router umožňuje zdieľanie 3G alebo Flash-OFDM (Flarion) pripojenia medzi viacerými počítačmi. Zariadenie podporuje USB a PCMCIA rozhranie pre 3G a Flash-OFDM karty. 3G alebo Flash-OFDM pripojenie môže byť využívané cez Ethernet alebo WiFi rozhranie (802.11 b/g). Router takisto umožňuje zdieľať' DSL pripojenie pripojením externého DSL modemu do WAN portu zariadenia.

Obsah balenia:

router, kábel RJ45, sieťový adaptér 5V 3A, anténa pre Wi-Fi, podstavec pre router, potrebné dokumenty.

Základné parametre:

- vstup pre PCMCIA,

- vstup re USB,

- konektory WAN a LAN,

- 4 x LED,

- Wi-Fi IEEE 802.11b/g do 54 Mbps,

- dosah do 30 m.

Kompatibilita

Router spolupracuje s väčšinou kariet a modemov na trhu (Sierra Wireless, Novatel, Option, Huawei, ZTE, Bandrich...). Kompletný zoznam nájdete na Zadako.sk.

Stabilita

V posledných dňoch som bol, a ešte dlho budem, na tento router odkázaný. V mojej lokalite ponúka najrýchlejší internet práve T-Mobile v 450 MHz pásme. Preto som do routera zastrčil dvojročnú kartu pre Rýchly internet a dom kompletne pokryl Wi-Fi internetom. Surfovať môžem cez mobil v posteli, cez notebook na pracovnom stole či gauči v obývačke, a najdôležitejšie, že toto pripojenie môže u mňa využívať každá návšteva. Počas niekoľkodňového skúšania nedošlo ani raz k výpadku modemu či pripojenia. Na router sme neustále pripojení dvaja ľudia (cez dva notebooky), pri počúvaní internetového rádia nastalo v priebehu dňa len pár prerušení.

Orientačná cena: 3 210 Sk / 106,55 € (Zadako.sk)

Záver

TW-3G Flash-OFDM Router je zariadenie, ktoré mi dovolilo pohodlne surfovať cez službu Rýchly internet aj v lokalite, v ktorej nie je žiadne káblové pripojenie. Ak by tu bolo pokrytie HSDPA, stačilo by k nemu pripojiť USB 3G modem a efekt by bol rovnaký. A samozrejme, router funguje aj ako bežný WiFi hotspot po pripojení ku káblu.

Diskusia k článku:

anonymous25.10.2008 - 00:15 Trvalý odkaz

Jessica: Nieco take doma potrebujem.Mame tri NB tri fony s WiFi a MOI.Len by ma zaujimalo,ci neklesa rychlost po pripojeni lebo co som mala doma na skusku Flybox od OR,tak ten bol pre mna nepouzitelny,lebo ani stranku nenacitalo,len ked bol router pripojeny do NB cez Ethernet.A to je nanic.

anonymous25.10.2008 - 00:16 Trvalý odkaz

Jessica: Na zadako stranke je cena s DPH 2700,-Fajn.

anonymous25.10.2008 - 11:42 Trvalý odkaz

Jessica: Jaj,tak ale aj tri dam,len nech to funguje korektne.

Celá diskusia 23 príspevkov