Na jeden záber: Nokia Lumia 1520

Pred objektívom našej redakčnej kamery sa už druhýkrát ocitol prvý tabletofón od Nokie s 6’’ Full HD displejom, tradične výbornou konštrukciou a 20 Mpix fotoaparátom, ktorý patrí k najlepším na trhu.

Po novembrovom 200-sekundovom videu s prvými dojmami a postrehmi sme sa na tabletofón pozreli ešte raz, podrobnejšie.

Nokia Lumia 1520 patrí medzi veľké a ťažké zariadenia a je určená zákazníkom, ktorí ocenia práve rozmerýný displej a nevadí im, že s prenášaním telefónu vo vrecku nohavíc bude trošku problém.

Tabletofón dostal známu unibody konštrukciu s polykarbonátovým telom a hrúbkou 9 mm. Pýši sa 6-palcovým Full HD displejom, ktoré chráni odolné sklíčko Gorilla Glass 2. Disponuje takzvanou asertívnou technológiou manažmentu zobrazovania. Tá dokáže dynamicky upravovať nielen jas, ale aj farbu pixelov a má výbornú čitateľnosť aj na priamom slnku.

Štvorjadrový procesor s taktom 2,2 GHz dopĺňa 2 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB vnútorný priestor s podporou microSD kariet do veľkosti 64 GB.

Známe prostredie operačného systému Windows Phone 8 prichádza s najnovšiou aktualizáciou Lumia Black, ktorá priniesla, okrem iného, už aj notifikácie na zhasnutej obrazovke, napríklad o prijatej SMS správe.

ikona

Základné info: Nokia Lumia 1520Tabletofón s OS Windows Phone 8, štvorjadrovým 2,2 GHz procesorom, 6'' Full HD displejom, 20 Mpix fotoaparátom s AF, dual LED bleskom, optickou stabilizáciou obrazu a technológiou PureView. Poteší 3 400 mAh batéria.

20-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a duálnym LED bleskom láka na optickú stabilizáciu, technológiu PureView a fotografické funkcie. Konektivitu zabezpečí prítomnosť HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, NFC, Bluetooth 4.0 a nechýba ani FM rádio či 3,5 mm jack. Batéria s kapacitou 3 400 mAh podporuje bezdrôtové nabíjanie.

Na jeden záber: Nokia Lumia 1520

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Veyron 13.02.2014 - 13:44

No ono by to možno aj bol fajn telefón, hlavne Nokia určite stále vie robiť telefóny, len ten operačný systém možno teraz funguje fajn, no Windows je jedno veľké "kurvítko" s nie len plánovaným zastarávaním, ale hlavne plánovaným spomaľovaním až k totálnemu kolapsu. A i v hardvére poznať, že plánovali na čo najkratšie používanie, keďže osadili len 2GB pamäti, čo bude čo sa týka hardvéru hlavná bzrda (niečo podobné sa deje už dlhšie na windows laptopoch). Takže pokiaľ na prácu, tak rozhodne Note 3 a pokiaľ na zábavu, tak určite skorej One Max.

jarpo13.02.2014 - 15:08 Trvalý odkaz

veyronko: Systém WP asi moc nepoznáš, keď si napísal, že 2GB RAM bude brzda hardvéru :D

Baltazar Konvalinka13.02.2014 - 22:20 Trvalý odkaz

Tak napísať v jednom príspevku ,že "Windows phone je jedno veľké "kurvítko" s nie len plánovaným zastarávaním, ale hlavne plánovaným spomaľovaním až k totálnemu kolapsu" a zároveň odporúčať Androidove telefóny svedčí o tvojej totálnej neznalosti mobilných OS. Radšej sa prosím vyjadruj k niečomu, čomu skutočne rozumieš.

Veyron14.02.2014 - 00:32 Trvalý odkaz

BK: Aha, takže ty máš nejaké iné skúsenosti?? S niektorým s Windowsov? Ja používam rôzne verzie Windowsu už od Windows 95. Za tie roky sa to síce výrazne zlepšilo, no stále vydávajú produkty a úplne hlúpymi chybami.
Ale myslím, že baviť sa s obmedzencom, ktorý hodnotí telefóny len na základe toho, že majú Android, to asi veľký zmysel nemá...

Jarpo: No to máš pravdu, netuším ako pracuje WP s 2GB ram, ale viem, že na klasickej verzii je to katastrofa a jadro systému je rovnaké. Ale neverím, že pri plnom využívaní multitaskingu na full HD tabletofóne to nenaráža na limity a že by to 1GB naviac spravilo viac než nejakých zanedbateľných 5-10 dolárov, zatiaľ čo do dlhodobejšieho používania by to určite poriadne pomohlo a to je hlavne to čo som ja chcel povedať - že dneska možno je tých 2GB super, no za rok to môže už byť ledva použiteľné, keďže webové stránky i nové aplikácie žerú stále viac a viac pamäti (čo je logické, keďže toho obsahujú viac a to hlavne čo sa týka grafiky).

Marianxxx14.02.2014 - 01:13 Trvalý odkaz

Ja mám Nokiu lumiu 925 s 1Gb ram a nesťažujem si. Skor si myslim že ta 2Gb ram bude viac využiteľná pre nasledujúce updaty ako wp 8.1 a ďalej..Uc browser je fajn vec konečne ste to spomenuli:) Je ešte jeden celkom zaujimavý prehliadač ktorý sa volá maxthon, ide rýchlo je jednoduchši ale Uc browser je zrejme zatial najlepši čo wp 8 ponúka.

Celá diskusia 11 príspevkov