Sony Ericsson HCB-105

RECENZIA Bluetooth príslušenstva Malé hlasné Bluetooth handsfree so sponou na slnečnú clonu automobilu.

Základné parametre:

130 x 53 x 22 mm

89 gramov (zistená 122 g so sponou),

Bluetooth 2.0,

dosah 10 metrov,

DSP - digitálna eliminácia ruchu,

Obsah balenia:

handsfree, odnímateľná spona, nabíjačka do auta, potrebné dokumenty

Bluetooth handsfree na slnečnú clonu používam neustále, a v mojom aute sa ich už vystriedalo mnoho. Pri výbere takéhoto príslušenstva na rozhodnutie vplýva viacero faktorov, z ktorých je dôležitým aj značka produktu, resp. nabíjací konektor. Ak používate telefón Sony Ericsson, určite budete kvôli jednej "autonabíjačke" hľadať medzi produktami tejto značky.

Po prvom zapnutí som HCB-105 vyhľadal mojim telefónom, zadal PIN 0000 a handsfree mohol používať. Pripevnil som naň kovovú sponu, ktorou som HCB-105 upevnil na slnečnú clonu auta. Problém je, že spony od Sony Ericssonu sú pomerne agresívne ku slnečným clonám, čo spôsobuje jej

mechanickým otlačením. To sa mi s citlivou Jabrou napríklad stať nemôže, plastová spona handsfree Nokia HF300 vytvára tiež otlačky, aj keď menej výrazné než Sony Ericsson.

Najviac sa mi na HCB-105 páčia malé rozmery a prehľadný ovládací panel so štvoricou tlačidiel a zelenou diódou. Plus a mínus takto nájdem vždy okamžite, bez rozmýšľania. Tlačidlom s ikonou slúchadla prijmem / ukončím hovor, vypínač používam len pri zapínaní. Ak sa na pár minút od auta vzdialim, každé moderné Bluetooth handsfree sa automaticky vypne. Nabíjací konektor je v bočnej stene. Som rád, že nie je chránený, lebo v kritickom momente ma kryt konektora len zbytočne zdržiava.

Kvalitu hovoru som očakával na vysokej úrovni a som rád, že som sa nemýlil. Druhá strana údajne ani nepočula, že som v aute. A to je dobre.

Výhody:

- intuitívne ovládanie,

- žiadne zbytočné kryty - ergonómia na prvom mieste.

Nevýhody:

- žiadne nové technológie (FM transmitter, A2DP...)

-

na slnečnej clone.

Orientačná cena: 1 880 Sk / 62,40 € (sonyericsson-shop.sk)

Záver

Čo navyše ponúka handsfree Sony Ericsson HCB-105 oproti konkurencii? Za špičku v tomto segmente považujem firmu Jabra, ktorej aktuálny model Jabra SP700 ponúkajúci množstvo technologických noviniek nemá vážnejší nedostatok. Ale HCB-105 bude pre menej náročného majiteľa Sony Ericssonu vhodnejší z pohľadu nabíjania a prehľadnejšej regulácie hlasitosti. Hľadať dvojité tlačidlo na bočnej stene, premýšľať, ktorý smer je ten pre zvýšenie hlasitosti, toho sa na HCB-105 obávať nemusíte.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 23.10.2008 - 11:23

Atlis: Viem, ze dizajn je vecou velmi subjektivnou, ale tieto HF od SE su asi najlepsie. Predsalen, Jabra aj ked je velmi dobra, vyzera dost "crazy"... HCB su vsetky velmi elegantne.

anonymous23.10.2008 - 13:32 Trvalý odkaz

harry: No vyzera to pekne, elegantne. Ale moc to k tej fabii nejde.

anonymous23.10.2008 - 13:39 Trvalý odkaz

kriak24: Riso, vie to fungovat ked sa to nabija? Aka bola vydrz? Porovnaj aj s Jabrou pls.

anonymous23.10.2008 - 13:57 Trvalý odkaz

riso: kriak, pocas nabijania funguje. preco by nemalo?
vydrz porovnavat neviem, uz som to vratil a za tyzden to v praktickych podmienkach otestujem len tazko. :(

anonymous23.10.2008 - 14:08 Trvalý odkaz

Atlis: kriak - jasne ze to funguje :) vydrz maju tieto hcb-cka tak strasnu, ze keby som ti to napisal, myslel by si si, ze si z teba robim srandu... ale nie vazne, ja moje HCB-100 nabijam asi 4x do roka...
harry - tesne vedla, fabia to nie je...

Celá diskusia 9 príspevkov