Motorola AURA

ZÁKLADNÉ INFO o mid-ende Štýlový mobil s rotačnou konštrukciou, okrúhlym displejom, 2 Mpix fotoaparátom a podporou EDGE.

Základné parametre:

konštrukcia: rotačná

OS: vlastný

procesor: ???

frekvencie: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 97 x 48 x 19 mm,

hmotnosť: 141 gramov (zistená: ???),

displej: aktívny, 16 777 216 farieb, priemer 480 b., priemer 39 mm (1,55''),

fotoaparát: 2 Mpix (1600 x 1200 b.), záznam videí (pravdepodobne 176 x 144 b.),

pamäť: 2 GB,

správy: SMS, MMS, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0 + EDR, kábel (pravdepodobne microUSB), mass storage (online),

hudba: MP3/AAC prehrávač, A2DP,

ostatné: Java, internetový prehliadač,

batéria: Li-Ion, 810 mAh,

výdrž: do 7 h hovoru / 400 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, blesk, autofókus, aktívny kryt objektívu, RSS, UMTS, HSDPA, HSUPA, IrDA, Wi-Fi, videohovor, prehliadač dokumentov, GPS, blogovanie, pravdepodobne ani 3,5 mm jack (adaptér v balení), rozpoznávanie hudby, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný

Obsah balenia:

neznámy

Tlačová správa:

SCHAUMBURG, Illinois – 21. október 2008 – Spoločnosť Motorola sa inšpirovala luxusnými hodinkami a ručnou výrobou a uvádza na trh jedinečný telefón AURA™, ktorý rúca všetky konvencie a opätovne prináša umeleckú invenciu do navrhovania a výroby mobilných zariadení. Klasický dizajn, vôbec prvý kruhový displej a jemné prevedenie umožňujú telefónu AURA poskytovať neporovnateľný zmyslový zážitok aj pre ľudí s vyberaným vkusom.

Sofistikovaný dizajn, výkon porovnateľný s pretekárskymi motormi a vysoká kvalita potvrdzujú, že za inšpiráciou a vytvorením telefónu AURA stáli dobroprajné múzy. Jeho formy pripomínajú nadčasovú krásu luxusných hodiniek, a to aj pre vôbec prvé využitie kruhového displeja na mobilnom zariadení. Jemné technické prevedenie a excelentná mechanika „kráčajú“ ruka v ruke s hlavnou mechanickou časťou vyrobenou vo Švajčiarsku a viac ako 200 súčiastkami, ktoré zabezpečujú hladké otváranie telefónu. O kvalite zobrazenia svedčí brilantná súhra 16 miliónov farieb a rozlíšenia 300 dpi na jedinečnom, okrúhlom LCD. Displej je chránený sklom z 62-karátového zafírového kryštálu, ktorý patrí medzi najodolnejšie materiály proti poškriabaniu na svete. AURA je jednoducho elegantná.

„AURA predstavuje najnovší príspevok spoločnosti Motorola do oblasti špičkových mobilných telefónov a je výsledkom nášho neprestajného úsilia o inováciu dizajnu a najdokonalejšie prevedenie,” povedal Jim Wicks, viceprezident spoločnosti a riaditeľ sekcie Consumer Experience Design, Mobile Devices, Motorola. „Od momentu, kedy si majitelia AURA vyzdvihnú svoj telefón, ich zážitok z luxusu a neprekonanej kvality vyletí do nepoznaných výšin.”

Ručne vytvorené bohaté ornamenty AURA možno doslova cítiť na jej kryte z nehrdzavejúcej ocele, ich štruktúra a vzory sú chemicky vyleptané do jeho povrchu. Predný diel telefónu sa vyrába takmer dva týždne. Počas toho sa povrch z nehrdzavejúcej ocele tvaruje, elektricky aj ručne leští, chemicky leptá a poťahuje povlakom z PVD. Výsledkom je jemný povrch, ktorý vydrží aj neľútostný, ničivý vplyv času.

Otočením telefónu objavíte na jeho zadnej strane okienko do mechanického srdca telefónu. Hlavná mechanická časť vyrobená vo Švajčiarsku, súkolesia z tvrdenej ocele Rockwell 50-55 a 130 jemných guľôčkových ložísk spolupracujú pri poháňaní čepele s asistovaným otváraním. Jej otváranie vytvára skôr efekt otvárania dverí luxusného auta, a nie mobilného telefónu. Jeho na mieru zostrojený otáčavý mechanizmus pozostáva z viac ako 200 jemných súčiastok a súkolesie je chránené pred nepriaznivým vplyvom okolia povlakom, ktorý sa používa pri výrobe vysokovýkonných pretekárskych motorov. Technológia CrystalTalk™ od spoločnosti Motorola pridáva telefónu AURA dokonalú čírosť zvuku pri každom hovore, technológia Stereo Bluetooth umožňuje majiteľom AURA uskutočňovať hands free hovory za pomoci prepojenia s kompatibilným slúchadlom.

Dostupnosť

Telefón AURA by mal byť na európskom trhu dostupný na začiatku roku 2009.

Motorola V70Motorola V80

Spomínate si ešte na Motorolu V70 a Motorolu V80?

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 21.10.2008 - 21:04

Atlis: Filip, kdeze V80... V70 :) to je jediny original ;) Inak je Aura super...

anonymous22.10.2008 - 00:14 Trvalý odkaz

robo: Jou tento telefon ma uplne dostal, to chcem, kolko bude asi tak cena?..uri?te nie nízka, a asi ho nebudú predáva? ani v T-Mobile že?..?i?..xD

Celá diskusia 29 príspevkov