Huawei Ascend P6 S a Motorola Moto G s podporou dual SIM

Huawei a Motorola sa budú snažiť zaujať záujemcov o smartfóny s podporou dvoch SIM kariet. Huawei Ascent P6 S pridal pôvodnej P6-tke aj lepší procesor, Motorola Moto G navyše neponúkne nič. U oboch modelov je ich príchod do Európy otázny.

Smartfóny s podporou dvoch SIM kariet naraz sa v poslednom čase tešia veľkej obľube. Donedávna sa týmto spôsobom snažili zaujať najmä niektorí výrobcovia z Číny a Taiwanu. Často im pri tom nevadilo, že zvyšok hardvérovej výbavy k tomu najvýkonnejšiemu rozhodne nepatril.

O kategóriu dual SIM zariadení sa však teraz začínajú čoraz viac zaujímať aj známejšie značky. Huawei aj Motorola to skúšajú s derivátmi svojich zabehnutých modelov. Prvý menovaný aspoň pridal aj mierne výkonnejší procesor.

Huawei Ascend P6 S sa na nič nehrá. 4,7-palcový displej s HD rozlíšením (720 x 1 280 b.), 2 GB RAM, 16 GB vnútorné úložisko a tandem 8-megapixelového zadného a 5-megapixelového predného fotoaparátu zostávajú rovnaké ako v prípade klasického, veľmi obľúbeného Ascendu P6.

Nič sa nemení ani na 2 000 mAh batérii a Androide 4.2. Jelly Bean s vlastnou grafickou nadstavbou Emotion UI 2.0. "S" v názve tak značí iba mierne výkonnejší štvorjadrový procesor s taktom 1,6 GHz (oproti 1,5 GHz) a práve prítomnosť druhého slotu na SIM kartu. Zatiaľ ale nie je jasné, či nezabral miesto pre microSD kartu.

Ascend P6 S sa bude zatiaľ predávať iba v Číne, za cenu približne 330 €. Uvidíme, či sa distribúcia rozšíri aj do európy.

ikona

Recenzia: Huawei Ascend P6 - tenký, tenší, najtenšíPrvý kontakt s jedným z najtenších smartfónov na svete, ktorý sklame jedine zastaraným čipsetom a absenciou NFC. Inak ide asi o najlepší smartfón roku 2013 s cenou pod 400 eur.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Podporu dual SIM dostane aj Motorola Moto G. Na model s druhou SIM kartou sa už čoskoro môžu tešiť Austrálčania. Cena ani dátum uvedenia na trh zatiaľ známe nie sú, oficiálna webstránka Motoroly v tejto krajine však už na nový variant upozorňuje.

Hardvérové parametre sa v tomto prípade oproti pôvodnému modelu nemenia vôbec, záujemcovia sa teda stále môžu tešiť na 4,5-palcovú HD (720 x 1 280 b.) obrazovku, 5 Mpix fotoaparát, 2 070 mAh batériu, 8 alebo 16 GB úložisko a 1 GB RAM. Android 4.3 Jelly Bean podľa Motoroly určite dostane aktualizáciu na 4.4 KitKat.

U nás si Moto G s 1,2 GHz štvorjadrovým procesorom oficiálne nekúpite ani vo verzii s jednou SIM kartou. Dostupná nie je v žiadnom zo najznámejších e-shopov ale nič vám nebráni v objednaní z nemeckého Amazonu. 8 GB verzia tam stojí 169 €, 16 GB potom 199 €. Len budete musieť oželieť viac než 15 farebných variantov zadného krytu.

ikona

Základné info: Motorola Moto GCenovo dostupný smartfón s OS Android 4.3 Jelly Bean, štvorjadrovým 1,2 GHz procesorom, 4,5'' HD displejom, 5 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom a 2 070 mAh batériou.

Zdroj: VMALL.com, Motorola.com.au

Diskusia k článku:

peter 21.01.2014 - 13:31

klasicka P6-ka ma len 8 gigovu vnutornu pamet

Bohuš Čisár14.04.2014 - 21:53 Trvalý odkaz

P6 S - nemate nahodou informaciu ci bude, alebo uz je v predaji na slovensku? Prave toto si predstavujem ako moj pracovny aj sukromny telefon. Patram po nom ale zatial som ho nenasiel v predaji u nas.

Celá diskusia 3 príspevky