Samsung Galaxy Note 3 dostáva aktualizáciu na Android 4.4 KitKat

Samsung odštartoval aktualizáciu svojho najvybavenejšieho smartfónu, v ktorom pracuje štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 800. Začal v Poľsku. Zvyšné regióny sa pravdepodobne dočkajú už čoskoro.

Majitelia nadupaného tabletofónu Samsung Galaxy Note 3 sa môžu začať tešiť. Výrobca si dal záležať, a spustil update softvéru skôr, než sa čakalo.

Najnovšia verzia OS Android KitKat 4.4.2 je distribuovaná na modely so štvorjadrovým procesorom (N9005), ktoré sa predávajú aj na našom trhu. Osemjadrová verzia (N9000) si musí ešte počkať.

Update s číslom N9005XXUENA6 bude možné nainštalovať “vzduchom” cez službu OTA alebo po pripojení k počítaču cez softvér Kies.

Dostupnosť si môžete skontrolovať aj ručne v Nastaveniach, no dá sa očakávať, že aktualizácia sa bude šíriť po regiónoch postupne, počas niekoľkých týždňov.

Už aj na slovenskej stránke podpory sa objavila aktualizovaná používateľská príručka v angličtine, ktorá má v ceste k dokumentu uvedený názov KitKat.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Note 3 - top tabletofónNajvybavenejší mobil na svete. Pracovný nástroj so zabudovaným perom a 5,7'' Full HD displejom. K dokonalosti mu chýba len FM rádio, stereo reproduktory a odolnosť voči vode.

Samsung Galaxy Note 3 aktuálne patrí k tomu najlepšiemu, čo trh s mobilnými zariadeniami ponúka. Je vybavený 5,7-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov, výkonným procesorom, 3 GB RAM a 32 GB vnútornou pamäťou s podporou microSD kariet. Fotografie a videá zhotovíte 13-megapixelovým fotoaparátom s inteligentnou stabilizáciou a LED bleskom.

Poteší plná dátová výbava i 3 200 mAh kapacita batérie. A samozrejme, nechýba dotykové pero S Pen, ktoré zjednodušuje a urýchľuje prácu s prístrojom a zároveň ho odlišuje od ostatných "obyčajných" tabletofónov.

ikona

Google predstavil Android 4.4 KitKatOkrem Nexusu 5 Google predstavil aj novú verziu svojho operačného systému. Android 4.4 KitKat prinesie zjednodušenie grafiky používateľského rozhrania, integrované vyhľadávanie v aplikácii Telefón a oveľa nižšie zaťažovanie RAM pamäte.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Peter Čapkovič 14.01.2014 - 16:02

No som zvedavý kedy sa dčkáme na SVK...

Profile picture for user bilik@mobilatak.sk

airbilly14.01.2014 - 20:14 Trvalý odkaz

Na sammobile.com uz je polska verzia pre kies ;-) Kto by sa moc chcel ponahlat

Celá diskusia 2 príspevky