Parrot MiniDrone a Jumping Sumo: hračky ovládané smartfónom

Na výstave CES 2014 môžete vidieť nielen nové smartfóny, tablety a iné užitočné technologické novinky, ale aj zábavné hračky diaľkovo ovládané mobilným zariadením. Napríklad lietajúci stroj a skákajúceho "pavúka" značky Parrot.

Značku Parrot, vyrábajúcu Bluetooth zariadenia do áut a hračky na diaľkové ovládanie, s ktorými sa zabaví nejeden dospelý, snáď ani netreba predstavovať.

O kvadrikoptére AR.Drone so štvoricou vrtúľ a kamerou ovládanej iPhonom sme vás už na našom webe v minulosti informovali. Ovládať smartfónom môžete aj najnovšie zábavné hračky predstavené na výstave CES 2014.

Parrot MiniDrone je menšia verzia kvadrikoptéry AR.Drone, nechýba gyroskop, ultrazvukový senzor ani akcelerometer, kameru s možnosťou nahrávania by ste však hľadali márne. Pripája sa cez Bluetooth a ovláda zariadením s operačným systémom Android alebo iOS.

Jumping Sumo vyzerá ako pavúk so svietiacimi očami, ktorý má namiesto nôh dve kolesá. Ako názov napovedá, vie aj skákať (až 80 cm) a dokáže sa obrátiť o 90 stupňov. Aj táto zábavná hračka sa ovláda zariadením s Androidom alebo iOS, pripája sa však cez Wi-Fi. Zvláštnemu robotovi kamerka nechýba. Obraz z fotoaparátu môžete sledovať na svojom smartfóne alebo tablete.

Parrot MiniDrone Jumping Sumo

Cenu ani približnú dostupnosť zatiaľ nepoznáme.

CES 2014: Parrot (MiniDrone, Jumping Sumo)

Za cestu a ubytovanie na CES 2014 ďakujeme O2.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu