Alcatel Onetouch Idol X+

Výborne vybavený dual SIM smartfón s osemjadrovým 2 GHz procesorom, 5'' Full HD displejom, OS Android 4.2 Jelly Bean, 13 Mpix fotoaparátom a stereo reproduktormi v spodnej stene. (+ video a žívé fotografie z CES 2014)

Základné parametre:

OS:Android Android 4.2 Jelly Bean

chipset: Mediatek MT6592

procesor: osemjadrový 2 GHz

grafický procesor: Mali 450

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz

rozmery: ??? x ??? x 8 mm,

hmotnosť: ??? gramov

displej: IPS, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 080 x 1 920 b., 441 ppi, uhlopriečka 5'' (127 mm), odolný proti poškriabaniu

fotoaparát: fotoaparát 13,1 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1920 x 1080 b., 30 fps)

predná kamera: 2 Mpix s Full HD videom

pamäť: pamäť 2 GB RAM + 16 GB ROM (microSD karta ???,

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 42 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n),

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio pravdepodobne FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack, stereo reproduktory,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 2 500 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, HDMI,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Po čínskej verzii predstavil Alcatel svoj prvý osemjadrový smartfón aj na svetovej výstave CES 2014 v Las Vegas. Nástupca minuloročného modelu One Touch Idol X ponúkne okrem výkonného procesora aj 2 GB operačnú pamäť RAM, 16 GB a operačný systém Android vo verzii 4.2 Jelly Bean. Dnes už staršia verzia Androidu je pre mnohých sklamaním. Zrejme opäť chýba slot na microSD kartu.

5-palcový IPS displej sa chváli Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Displej má 2,4 mm tenký rámik okolo displeja, výrobca sa tak snažil využiť voľné miesto na maximum. Ani fotoaparát sa nemá za čo hanbiť. Snímky a videá vo Full HD kvalite zhotovíte 13-megapixelovým snímačom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, pri videohovoroch, napríklad cez službu Skype, poteší 2 Mpix predná web kamera.

Alcatel Onetouch Idol X+ má tenké telo s hrúbkou 8 mm, kovovým bočným lemom a plastovým zadným krytom. Na spodnej strane prístroja sú stereo reproduktory, ktoré podľa výrobcu sľubujú hlasnú reprodukciu v Hi-Fi kvalite. Sme zvedaví na reálne zhodnotenie reprodukovanej hudby v praxi. Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, audio jack a pravdepodobne ani FM rádio. Batérii narástla kapacita o štvrtinu, na 2 500 mAh.

Cena ani dostupnosť Alcatelu Onetouch Idol X+ nie je zatiaľ známa. Podľa fotografií ide o dual SIM verziu, či príde na trh aj ako jednosimkový model sme sa nedozvedeli.

Na výstavu CES mieri aj náš kolega Richard. Veríme, že sa po noci na letisku v zamrznutom Chicagu čo najskôr dostane do Las Vegas. Za cestu a ubytovanie ďakujeme O2.

Živé fotografie

Diskusia k článku:

Me_Gusta 06.01.2014 - 21:32

povie mi niekto o tom procesore? je to 8-krát Cortex A7?

Manobb06.01.2014 - 23:10 Trvalý odkaz

"Za cestu a ubytovanie ďakujeme O2."
Zdroj: http://www.fony.sk/clanky/8073-alcatel-onetouch-idol-xplus

"Etický kódex Fony.sk
Redaktor Fony.sk neprijme žiadny telefón ako dar... ... Zámerom tohto pravidla je nielen vyvrátiť podozrenia o podplácaní redaktorov formou takýchto cenných darov, ale aj podporiť spoznávanie širšieho spektra telefónov rôznych značiek..."
Zdroj: http://www.fony.sk/onas/

Nedá mi, ale svojho času tu bola búrlivá diskusia na tému "nezávislosti" tohoto portálu, ktorú by mal garantovať etický kódex.

;-)

Lenka Ivančíková06.01.2014 - 23:56 Trvalý odkaz

Naozaj nerozumiem, preco ta to tak poburilo. Napis, kedy sme boli neobjektivny a nadrziavali niektoremu operatorovi alebo sme pisali neobjektivny clanok. Kazdy jeden z nas pise a na tlacovkach hovori to, co chce a je podla neho spravne a pravdive. Aj to, co sa operatorom alebo zastupcom vyrobcov mobilov nepaci. Za tym si stojim a myslim, ze kazdy to moze lahko zistit aj z nasej prace. Vzdy to tak bolo, aj bude. Ale su ludia, ktori tomu nikdy neuveria lebo ani nechcu. Ale to uz je ich problem.

Celá diskusia 15 príspevkov