8. apríla spoznáme nové Nokie

Neoficiálne zdroje spomínajú konkrétne tri nové modely. Jeden z nich by mal potešiť nenáročných používateľov, ďalšie dva vraj budú patriť do strednej triedy a prinesú aj podporu sietí 5. generácie.

Ak vám chýbali nové Nokie, na predstavenie už nebudete čakať veľmi dlho. Konzorcium HMD Global už začalo lákať na dátum 8. apríla, ktorý si máme poznačiť. Očakáva sa, že predstaví hneď tri nové smartfóny. Neoficiálne zdroje spomínajú aj konkrétne modely Nokia G10, X10 a X20

Séria G má byť určená menej náročným používateľom. Spomína sa pri nej čip Helio P22 a veľmi ľudová cenovka 140 eur. Modely s prívlastkom X majú byť strednou triedou s procesorom Snapdragon 480 a podporou 5G. Tu sa hovorí o cene niekde v rozmedzí 300 až 350 eur. 

HMD má zatiaľ v portfóliu iba jedinú Nokiu, ktorá podporuje siete 5. generácie. V porovnaní s konkurenciu tak zatiaľ zaostáva. Dostupné informácie treba brať s rezervou. Od oficiálneho predstavenia noviniek nás delí necelých pár týždňov. O všetkých vás budeme informovať po ich uvedení. 

Zdroj: Nokia

Diskusia k článku:

Začať diskusiu