Telekom: sieť LTE podporuje už aj iPhone 5, 5C a 5S

Portfólio zariadení, ktoré sú schopné fungovať aj v sieti LTE Telekomu sa opäť rozrástlo. Rýchlu dátovú 4G sieť podporujú aj zariadenia od Applu.

Počet zariadení s podporou LTE stúpol na devätnásť. Po nedávno ohlásenej Nokii Lumia 625 pribudli teraz tri najnovšie modely iPhonov.

Na správne fungovanie je potrebné pripojiť telefón k iTunes (PC alebo Mac musí byť zároveň pripojený na internet) a následne môže prebehnúť aktualizácia zariadenia. Používateľ potvrdí nové nastavenia pre operátora a bude môcť začať používať svoj prístroj v sieti LTE.

Sprístupnenie LTE sa týka troch modelov od spoločnosti Apple: iPhone 5, iPhone 5C a iPhone 5S.

LTE sieť Telekomu spustená 3. decembra 2013 v piatich mestách Slovenska bola nedávno rozšírená do ďalších dvoch miest - Serede a Sládkovičova.

Na novembrovom stretnutí s novinármi informoval operátor o svojich plánoch do budúcnosti. Ďalšie mestá budú nasledovať ešte do konca tohto roka a do troch mesiacov od spustenia slovenskej prevádzky chce Telekom sprístupniť LTE pre 20 % populácie. Takisto budú pribúdať zariadenia schopné prevádzky v sieti LTE od Telekomu.

ikona

Telekom: LTE spustené (14. 11. 2013)Telekom spúšťa od 15. novembra 2013 celoslovenskú prevádzku mobilnej 4G / LTE siete. V prvej fáze je však pokrytých iba päť miest, do troch mesiacov chce operátor pokryť 20 % populácie. Do polovice februára budú môcť zákazníci surfovať v LTE sieti bez príplatkov.

Zoznam zariadení s podporou LTE Telekomu:

HTC One, HTC One mini, Nokia Lumia 625, Lumia 820, Lumia 900, Lumia 920, Lumia 925, Lumia 1020, Sony Xperia SP, Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Tablet Z, Samsung Galaxy Note 3, Galaxy S4, Galaxy S4 mini, Applie iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S a modem Huawei E3276.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu