Dice+ Bluetooth kocka k iOS aj Androidu

Vyskúšali sme svetoznámu digitálnu kocku. Človeče nehnevaj sa odteraz dostáva na tabletoch a smartfónoch nový rozmer!

Dice+ je špecialitka, o ktorej sme sa dopočuli len nedávno. Ide o Bluetooth kocku so zabudovanou batériou a microUSB konektorom pre jej nabíjanie.

Na tejto tichej hracej pomôcke v bežnom stave nevidíte žiadne čísla. Tie sa pomocou integrovaných viacfarebných LEDiek zobrazujú až po hodení kockou.

A keď treba, elektronika využije detekciu pre zaistenie náhodnosti. V štandardnej situácii je však na vysúvacom políčku, pod ktorým sa nachádza nabíjací konektor, číslo jeden. Na jedno nabitie sa môžete spoľahnúť až na 20 hodín nepretržitého hrania.

A keď sa kocka vybije, jej energiu obnovíte z akejkoľvek USB nabíjačky či notebooku pomocou dodávaného USB/microUSB kábla.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Jedna hrana má dĺžku 26 mm a hmotnosť Dice+ je 25 gramov. Súčasne môžete používať až sedem kociek.

Najväčší význam má použitie kocky ku tabletom. Tie raz dva premeníte na zbierku rôznych stolových hier sveta. A hoci sú niektoré platené, sú podstatne lacnejšie než stolové hry v papiernictve. Nerád by som pohŕdal papierovou klasikou, len obhajujem spoplatnené hry v App Store či Google play.

Všetky dostupné hry nájdete na webe Dicepl.us v sekcii Games. Veľkou výhodou je znalosť angličtiny, keďže slovenská lokalizácia chýba snáď všetkým aplikáciám ku Dice+. Aj inštruktážne videá ku hrám sú, samozrejme, v anglickom jazyku. Na to buďte pripravení.

Základom všetkých hier je aplikácia Powered Board Games pre Android a iOS od vývojára Synergy-IT. Link na danú aplikáciu nájdete na Dicepl.us, konkrétne: App Store alebo Google play.

Po stiahnutí 160 MB inštalačky ju stačí otvoriť, nabitú kocku otočiť o 180° (teda dolu hlavou), tá sa rozsvieti a čaká na pripojenie. Potom len vyberiete hru a hádžete. Kocku môžete dokonca využiť aj ako diaľkové ovládanie leteckého simulátora Wings of Fire. Jednotlivé strany reagujú na stlačenie prstom, do ovládania sa zapája aj gyroskop.

Záver

Najväčším nedostatkom kocky Dice+ je jej odvážna cena, ktorá sa pohybuje na úrovni 40 - 50 eur. Nájdete ju najmä v obchodoch zameraných na Apple produkty. Uznávam však, že je to sympatický darček pre každého majiteľa iPadu či androidového tabletu. Počet hier pre Dice+ rastie a ich cena nie je nijak závratná, väčšina z nich je ponúkaná zadarmo.

Za možnosť otestovať Dice+ ďakujeme slovenskej pobočke ProfiTecu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu