Sony Xperia: plán aktualizácií na Android 4.3 a 4.4

Sony na svojom oficiálnom blogu zverejnilo zoznam modelov, pre ktoré pripravuje update softvéru na vyššiu verziu. Kto sa môže začať tešiť?

Ešte len pred týždňom predstavil Google svoju najnovšiu platformu Android 4.4 KitKat a už sa začínajú objavovať informácie o smartfónoch, ktoré sa novej verzie dočkajú.

Medzi prvými bolo HTC, ktoré ohlásilo KitKat pre svoju vlajkovú loď HTC One. Google edícia by mala dostať nový Android do 15-tich dní o jeho predstavenia, developerská verzia do konca novembra a zvyšné One-ka asi do troch mesiacov.

Aj Sony sa rozhodlo zareagovať na otázky majiteľov ohľadom aktualizácií a zverejnilo svoj približný plán. Najskôr bude od budúceho mesiaca uvoľnený update Androidu 4.3 pre modely Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia tablet Z, Xperia SP, Xperia Z Ultra a Xperia Z1.

Rovnako sa v decembri dočkajú verzie 4.3 aj staršie modely: Xperia T, Xperia TX a Xperia V, ktoré dokonca preskočia Android 4.2 a rovno prejdú na Android 4.3.

Najnovší softvér Android 4.4 KitKat bude neskôr pripravený pre modely Xperia Z, Xperia ZL, Xperia tablet Z, Xperia Z Ultra a Xperia Z1.

Android KitKat

Bližšie podrobnosti o tom, aké novinky aktualizácie pre jednotlivé modely prinesú či ich presnejší dátum sme sa nedozvedeli. O všeobecných vylepšeniach a nových funkciách Androidu 4.4 sme vás informovali v samostatnom článku.

ikona

Google predstavil Android 4.4 KitKat (31. 10. 2013)Okrem Nexusu 5 Google predstavil aj novú verziu svojho operačného systému. Android 4.4 KitKat prinesie zjednodušenie grafiky používateľského rozhrania, integrované vyhľadávanie v aplikácii Telefón a oveľa nižšie zaťažovanie RAM pamäte.

Zdroj: blogs.sonymobile.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 09.11.2013 - 17:38

Zaujímavé, že 4.4 nedostane Xperia ZR. Má rovnaký HW ako Xperia Z, Xperia ZL, Xperia tablet Z, navyše je novsia. Ale je mi to jedno. Mám zatiaľ 4.1.2 a fon aj po 4 mesiacoch je stabilný a fachá ako gulovy blesk ;-)

Celá diskusia 1 príspevok