HTC Fetch - koniec strácaniu kľúčov či mobilu

Často sa vám stáva, že neviete nájsť mobil alebo kľúče? Ak na nich máte pripevnený drobný privolávač, a aspoň jedno zariadenie z tejto spárovanej dvojice máte v ruke, je po probléme.

Fetch znamená privolanie, prinesenie. Keď niekomu poviete "Fetch it!", znamená to, že chcete, aby tú vec privolal či skôr priniesol.

HTC Fetch vám istotne nič neprinesie, leda pokoj na duši. Odteraz totiž už nikdy nestratíte vaše kľúče od auta. Alebo mobil. Stačí túto malú a len pár gramov ľahkú škatuľku spojiť cez Bluetooth s vaším smartfónom a táto nerozlučná dvojica vám dá vždy najavo, keď ju rozdelíte. Stačí sa od mobilu vzdialiť na 10-15 metrov s kľúčami v ruke a obe zariadenia sa ozvú pípaním. To nie je nijak otravné, jeho zvuk aj hlasitosť považujem za ideálne.

Základné parametre HTC Fetch (BLA100): 29 x 29 x 9 mm, 15 gramov, Bluetooth 4.0, dosah do 15 m, batéria CR2032, výdrž do 6 mesiacov.

Podporované telefóny: HTC One, HTC One mini, HTC One max, HTC Butterfly S.

Princíp fungovania je jednoduchý. Po stlačení tlačidla na malej čiernej krabičke sa ozve pripojený mobil opakujúcim sa pípaním. Ak v mobile stlačíte Nájsť HTC Fetch, ozve sa zase prívesok na kľúčoch.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na spojenie HTC Fetch a môjho smartfónu som nepotreboval žiadnu aplikáciu. HTC One s aktuálnym softvérom novinku hneď rozpoznalo a vedelo, čo s ňou. Stačilo podržať jediné tlačidlo na čiernej krabičke, počkať na pípnutie a bliknutie zeleného svetla, a potom tlačidlo pustiť. Zapnuté HTC Fetch som raz dva vyhľadal medzi dostupnými Bluetooth zariadeniami v okolí, potvrdil jeho pripojenie a bolo.

Fetch som upevnil na kľúče od auta. Keď som s nimi odišiel z redakcie a mobil nechal v nej, po asi 10 metroch sa ozval jasný tón, ktorý mi opäť raz pripomenul, akú to mám deravú hlavu.

Stlačením pípnutie vypnem, mobil v redakcii, pochopiteľne, pípa ešte chvíľu ďalej. Toto môže byť nedostatok takejto vymoženosti. Ak vybehnem na pár metrov z domu pre niečo do auta, mobil bude doma rušiť ostatných členov rodiny akustickým upozornením. Túto funkciu je však možné v nastaveniach deaktivovať.

Veľkou výhodou je použitie HTC Fetch ako diaľkovej spúšte fotoaparátu. Stačí na vašom hátécéčku spustiť aplikáciu Fotoaparát a stlačiť jediné tlačidlo na HTC Fetch. Vytvorenie snímky nastane takmer okamžite.

Čo s týka konštrukcie, ide o jednoduchý prístroj s jediným tlačidlom, drobnou farebnou ledkou, univerzálnou batériou typu CR2032 a pútkom. Výrobca sľubuje výdrž niekoľko mesiacov.

Ako nedostatok hodnotím nulovú odolnosť voči ošplechnutiu vodou. Tiež som čakal kvalitnejšie materiály, potešil by hliník a decentnejšie tvary. Kov by však mohol ovplyvniť dosah bezdrôtového pripojenia, takže hlasujem aspoň za decentnejšie tvary a trochu hodnotnejší plast.

Tiež ma sklamalo riešenie pútka. Ak by som si HTC Fetch kúpil, jednoznačne by som spôsob uchopenia ku kľúčom riešil po svojom. Takto mám veľké obavy o nežiadúce rozpojenie.

Záver

HTC Fetch je šikovné zariadenie. Je malé, jednoduché a napájané univerzálnou batériou. Jeho cena však bude pravdepodobne príliš vysoká na to, aby som si ho kúpil. Hovorí sa o 35 eurách, ja by som toleroval takých 19,90. Uvidíme. Nápad je to dobrý, už to chce len odolnosť voči vode a pevnejšie riešenie spoja na gumenom pútku.

Diskusia k článku:

MoPed 06.11.2013 - 14:12

I always visit this site https://writinghelpessay.net to get professional prompts regarding academic writing. I advise everyone to add the site to the list of favorites.

MoPed06.11.2013 - 14:12 Trvalý odkaz

nadhera, hlavne ze existuju aj lepsie mensie trvacnejsie alternativy (buttontracker a ine startup projekty), ak si odmyslim pre mna zbytocnu spust fotoaparatu (inak nemalo by to fungovat so vsetkymi zariadeniami BT4.0 LE ? )

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease06.11.2013 - 14:14 Trvalý odkaz

Výborná vecička. No ja už objednal obdobnú od Slovinskej firmy Chipolo.
[img]http://i1.wp.com/fs01.androidpit.info/userfiles/5374817/image/Chipolo5…]
-je tenšia (4,6mm)
-zvýšený dosah na 60m
-obsahuje teplomer takže na mobile viete odhadnúť či ste klúče zabudli doma, alebo vytratili vonku
-bude sa dať dokúpiť vodotesný bumper
-podpora iOS (od 6.1.3), Android (od 4.2), WP8 (2014) podmienka je BT 4.0

ale tú možnosť spúšte na HTC bych privítal, to sa mi naozaj páči.

viac info zde:
http://www.kickstarter.com/projects/1015015457/chipolo-bluetooth-item-f…

TBS06.11.2013 - 18:52 Trvalý odkaz

chcem sa ťa opýtať a ktorá firma na SR to predáva nejako ju neviem vygoogliť. ak mi môžeš hodiť link :)

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease06.11.2013 - 20:06 Trvalý odkaz

Je to start-up projekt (úspešný) na kickstarter.com
Prvé dodávky (už vypredané) budú expedovane v decembri. Ďalšie (aj môj prípad) január 2014.
Objednať sa to dá rovno cez link v predošlom poste (treba mať účet na Amazon aj kickstarter)
Cena teraz je 24$. Normal predaj neskôr 34$.

Celá diskusia 11 príspevkov