Samsung Galaxy S4 dostáva Android 4.3

Majitelia aktuálnej vlajkovej lode Samsungu dostávajú v týchto dňoch na svoje zariadenia oznámenie o dostupnosti novej verzie softvéru. Pribudne niekoľko nových funkcií, podpora pre hodinky Galaxy Gear i bezpečnostné riešenie Samsung Knox.

Samsung pred niekoľkými dňami začal s oficiálnym updatom medzinárodnej verzie Galaxy S4. Okrem známych zmien, ktoré prináša Android s číselným označením 4.3, sa môžu používatelia tešiť na Samsung Wallet, Reading Mod, podporu pre smart hodinky Galaxy Gear, novú verziu Samsung klávesnice či grafické vylepšenia.

Novinkou je i komplexné riešenie Samsung Knox,ktoré zabezpečuje lepšiu ochranu dát i súkromia. Samsung Knox realizuje koncepciu s názvom "kontajner“, čo je samostatné zabezpečené vykonávacie prostredie pre beh súboru preverených aplikácií a pre ukladanie dát. Aplikácie bežiace mimo kontajner majú len obmedzený prístup k dátam uloženým v kontajneri, kde je zabezpečenie vynucované ochranou na systémovej úrovni. Dáta sú chránené pred malwarom a phishingovými útokmi a pred pokusmi o prienik do fyzických zariadení v prípade ich odcudzenia alebo straty.

Používatelia si môžu ukladať nielen osobné fotografie či videá, ale aj podnikové aplikácie a dáta, ako sú firemné e-maily, kontakty a kalendár, čo umožní oddeleniu IT spravovať príslušný kontajner prostredníctvom serveru Exchange ActiveSync Server.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy S4 - poctivý high-endRecenzia vlajkovej lode s 5'' Full HD displejom, OS Android 4.2, 13 Mpix fotoaparátom a množstvom rôznych inovatívnych funkcií.

Podľa serveru Sammobile.com je po aktualizácii systém rýchlejší, pribudla podpora OpenGL 3.0, s vylepšenou reprodukciu farieb vyzerá displej ešte ostrejší než doteraz a vylepšenia sa dočkal aj internetový prehliadač či fotoaparát. Menšie úpravy možno nájsť aj v používateľskom rozhraní.

Najnovší firmvér si môžete nainštalovať cez službu OTA priamo do telefónu (odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie) alebo po pripojení k počítaču cez softvér Kies. Aktualizácia je uvoľňovaná vo fázach, postupne prídu na rad všetky krajiny.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

kuco 07.11.2013 - 12:46

uz je tu ...prave 4.3 stahujem cez OTA verzia I9505XXUEMJ7

Celá diskusia 1 príspevok