Android a iOS TIP: Svetobežka pomôže turistom v zahraničí

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR predstavilo svoju mobilnú aplikáciu, ktorá poslúži turistom pri cestách do zahraničia. Obsahuje dôležité údaje o slovenských zastupiteľstvách a praktické rady a informácie, čo robiť v prípade núdze.

Aplikácia Svetobežka je užitočným pomocníkom pri cestách do zahraničia. Poradí vám, čo robiť a na koho sa obrátiť v nepríjemných či život ohrozujúcich situáciách.

Stratíte pas, okradnú vás, stane sa vám úraz, ochoriete alebo havarujete v zahraničí? Vďaka aplikácii sa dozviete čo máte urobiť, kam zavolať a kde hľadať pomoc. Bedeker ponúka aj online registráciu pre zahraničnou cestou, ktorá uľahčí neskoršiu komunikáciu. Vaše poskytnuté údaje budú automaticky po 30-tich dňoch od vášho návratu na Slovensko zmazané.

Aplikácia je rozdelená na šesť sekcií:

- V núdzi v zahraničí

- Registrácia pred cestou

- Cestovanie

- V čom spočíva konzulárna pomoc

- Stredisko pre pomoc občanom

- Slovenské zastupiteľstvá

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V podsekciách nájdete konkrétne a podrobné informácie spolu s telefonickým a e-mailovým kontaktom, adresou, a odkazom na webovú stránku.

Link na stiahnutie:

Android

iOS

Svetobežka je bezplatne dostupná iba pre operačné systémy Android a iOS. Keďže ide o oficiálnu aplikáciu MZVaEZ SR očakávali by sme, že pôjde o univerzálnu aplikáciu a ministerstvo bude myslieť na všetkých občanov Slovenskej republiky. To znamená aj tých, čo používajú iný operačný systém, napríklad Windows Phone alebo BlackBerry.

Podľa vyjadrení, ktoré sme získali z ministerstva, je softvér zatiaľ v testovacej fáze a v budúcnosti sa nevylučuje ani verzia pre iné platformy. Ako sme sa dozvedeli, ministerstvo vyvinulo Svetobežku vlastnými silami bez externých nákladov a vývoj aplikácie bol realizovaný v prostredí MZVaEZ SR pracovníkmi MZVaEZ SR bez nárokov na odmenu ako službu verejnosti. Firma Inloop s.r.o. (uvedená na stránke Google Play a App Store ako vývojár) poskytla softvérovú a grafickú podporu projektu bezodplatne.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu