Orange: HTC One mini, Nokia Lumia 625, Lumia 1020, BB 9720, Xperia Z1 a Galaxy Note 3 v ponuke

Orange rozšíril svoju ponuku akciových zariadení o šesť očakávaných noviniek. Tri androidy, dva windowsfóny a jedno BlackBerry. Vyberie si naozaj každý.

Kompaktný model HTC One mini ponúka dvojjadrový procesor Snapdragon 400 s taktom 1,4 GHz, 1 GB RAM a 16 GB vnútornú pamäť bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Operačný systém Android beží vo verzii 4.2.2 Jelly Bean a je doplnený o používateľskou nadstavbou Sense 5.

Telefónu nechýbajú ani prednosti vlajkového modelu HTC One – HTC BlinkFeed, UltraPixelová kamera s HTC Zoe a HTC BoomSound. 4,3-palcový LCD displej s HD rozlíšením a jemnosťou 341 ppi je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass 3. Medzi výbavou nájdeme podporu rýchlej dátovej siete s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, DLNA, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack a microUSB konektor s funkciou MHL, vďaka ktorej môžete prepojiť smartfón s externým zariadením pomocou HDMI kábla. Batéria s kapacitou 1 800 mAh patrí k priemerným hodnotám.

ikona

Recenzia: HTC One mini - zábavný elegánPrvý kontakt s menšou verziou vlajkovej lode HTC One s 4,3'' HD displejom, stereo reproduktormi a špeciálnym 4 Mpix fotoaparátom. Potešila by silnejšia batéria a väčšia RAM.

HTC One mini

HTC One mini je dostupný pre najvyšší paušál už od jedného eura, plná cena zariadenia je u operátora 420 eur.

Nokia Lumia 625 prichádza s operačným systémom Windows Phone 8 a môžeme ju považovať za väčšieho a vybavenejšieho a mierne výkonnejšieho súrodenca Lumie 620. Displej narástol na 4,7 palca, ale rozlíšenie 480 x 800 bodov ostalo. Vďaka technológii Super sensitive touch sa dá ovládať aj v rukaviciach.

Dvojjadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz dopĺňa 512 MB operačnej pamäte RAM a 8 GB vnútorného priestoru. Nedostatok úložného miesta opäť vyriešil slot na microSD kartu do veľkosti 64 GB. Kapacita batérie výrazne narástla na 2 000 mAh, čo určite poteší.

Fotoaparátu ostalo 5-megapixelové rozlíšenie, automatické zaostrovanie i LED blesk, Videá tentoraz zhotovíte v plnej kvalite 1 920 x 1 080 bodov. Nechýbajú aplikácie predstavené pri uvedení fotomobilu Lumia 1020 - Smart Camera umožňuje odstránenie nechcených objektov z fotograií a Cinemagraph dokáže vytvárať krátke HD animácie. Medzi špecifikáciami nájdeme HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Glonass či 3,5 mm jack.

ikona

Základné info: Nokia Lumia 625Smartfón s OS Windows Phone 8, dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom, 4,7'' WVGA displejom, 5 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom a výmennými krytmi. Lákať má na nízku cenu a podporu LTE.

Nokia Lumia 625 je dostupný pre najvyšší paušál už od jedného eura, plná cena zariadenia je u operátora 270 eur.

Nokia Lumia 1020 prichádza s unibody konštrukciou, ktorá je pre vyššiu triedu smartfónov radu Lumia typická. Vo vnútri pracuje dvojjadrový 1,5 GHz procesor Qualcomm Snapdragon S4 a 2 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 32 GB úložný priestor si, bohužiaľ, microSD kartami nerozšírite. Na uskladnenie zhotovených snímok a videí môžete využiť 7 GB bezplatný online priestor v skužbe SkyDrive.

Dotykový 4,5-palcový AMOLED displej s ClearBlack technológiou má rozlíšenie 768 x 1 280 bodov a je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass 3. Jeho vysoká citlivosť dovolí ovládanie nechtom, prípadne v zime rukavicami.

Lákadlom novej vlajkovej lode je 41-megapixelový fotoaparát. Nechýba automatické zaostrovanie (vďaka aplikácii ProCam sa dá zaostrovať aj manuálne), prisvetľovacia LED dióda pre videá a xenónový blesk pre fotografovanie. Fotoaparát dostal technológiu PureView, stabilizáciu obrazu a množstvo funkcií dostupných cez špeciálnu aplikáciu ProCam. S Lumiou 1020 dokážete snímať aj dve fotografie naraz. Videá zhotovíte vo Full HD rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov, s využitím 3 x zoomu dokážete natáčať makro video bez straty kvality po priblížení.

Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 3.0, NFC, FM rádio a samozrejmosťou je aj hlasová offline navigácia Here Drive+. Batéria s kapacitou 2 000 mAh sa bude dať bezdrôtovo dobíjať iba pomocou špeciálneho krytu.

ikona

Základné info: Nokia Lumia 1020Nástupca fotomobilu Nokia PureView 808 prichádza s OS Windos Phone 8, dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom, 4,5'' HD displejom a 41 Mpix fotoaparátom a AF, LED bleskom, xenónovým bleskom, optickou stabilizáciou obrazu a množstvom fotografických funkcií.

Nokia Lumia 1020 white je dostupný pre najvyšší paušál už od 250 eur, plná cena zariadenia je u operátora 670 eur.

BlackBerry 9720 je telefón s hardvérovou QWERTY klávesnicou a slabšou výbavou. Dotykový dispej dostal 2,8-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 480 x 360 bodov. Hardvérovou výbavou novinka nijak neohúri. Vo vnútri pracuje procesor s taktom 806 MHz, operačná pamäť RAM má 512 MB a vnútorný úložný priestor disponuje rovnakou veľkosťou, iba 512 MB. Našťastie nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB.

Operačný systém BlackBerry je v staršej verzii 7.1. Najnovšej platformy BB 10 sa používatelia zrejme nedočkajú. Na fotografovanie a nahrávanie videí nájdeme 5-megapixelový fotoaparát a LED blesk, automatické zaostrovanie chýba. Rovnako aj predná kamera. Medzi zvyšnými špecifikáciami je uvedená podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1, FM rádio s RDS a 3,5 mm jack. Batéria s kapacitou 1 450 mAh by mala ponúknuť do sedem hodín hovoru.

ikona

Základné info: BlackBerry 9720Smartfón s hardvérovou QWERTY klávesnicou, optickým trackpadom, 2,8'' HVGA displejom, 5 Mpix fotoaparátom s LED bleskom, 806 MHz procesorom a iba 512 MB pamäťou s podporou microSD kariet.

BlackBerry 9720

BlackBerry 9720 je dostupné pre najvyšší paušál už od jedného eura, plná cena zariadenia je u operátora 190 eur.

Samsung Galaxy Note 3 je vybavený 5,7-palcovým Super AMOLED displejom s Full HD rozlíšením, telo prístroja je hrubé len 8 mm a váži 168 gramov. Batéria poteší kapacitou 3 200 mAh.

Fotografie a videá zhotovíte 13-megapixlovým fotoaparátom s inteligentnou stabilizáciou a LED bleskom s vysokou hodnotou indexu podania farieb (CRI). LTE verzia podporuje nahrávanie 4K videí, používatelia 3G verzie sa musia uspokojiť s maximálnym Full HD rozlíšením. O výkon zariadenia sa postará štvorjadrový procesor s taktom 2,3 GHz (na vybraných trhoch bude dostupná LTE verzia s osemjadrovým 1,9 GHz procesorom) a operačná pamäť RAM s veľkosťou 3 GB. Vnútorný 32 GB priestor sa bude dať rozšíriť microSD kartami do ceľkosti 64 GB.

Súčasťou novinky je aj vylepšené pero S Pen, ktoré ponúka možnosť jednoducho vykonávať každodenné úkony. Jedným kliknutím na displej prístroja sa aktivuje Príkaz ukázaním (Air Command), ktorý ponúka päť užitočných funkcií, ktoré zjednodušujú a urýchľujú prácu s prístrojom. Pri použití funkcie Príkaz ukázaním už používatelia nemusia prepínať medzi obrazovkami, pamätať si príkazy ani prehľadávať rôzne menu.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Note 3 - top tabletofónNajvybavenejší mobil na svete. Pracovný nástroj so zabudovaným perom a 5,7'' Full HD displejom. K dokonalosti mu chýba len FM rádio, stereo reproduktory a odolnosť voči vode.

Samsung Galaxy Note 3 je dostupný pre najvyšší paušál už od 270 eur, plná cena zariadenia je u operátora 690 eur.

Sony Xperia Z1 prichádza s osvedčeným dizajnom OmniBalance, hrúbkou 9 mm a hmotnosťou 169 gramov. "Pod kapotou" pracuje výkonný štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 taktovaný na 2,2 GHz, ktorý dopĺňa 2 GB operačná pamäť RAM a 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 64 GB.

Operačný systém Android vo verzii 4.2.2 Jelly Bean je doplnený o používateľskú nadstavbu výrobcu. Krásny päťpalcový displej s technológiou Triluminos a Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov je pýchou zariadenia. Nechýba odolnosť proti poškriabaniu.

Xperia Z1 spĺňa špecifikáciu IP58 čo znamená, že by mala vydržať pobyt vo vode až 30 minút, v maximálnej hĺbke 1,5 metra. Novinka má 20,7-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Disponuje vlastným G objektívom, s ktorým sa môžeme stretnúť v špičkových fotoaparátoch Sony. Poteší množstvo farebných filtrov, zábavných funkcií a režimov fotoaparátu.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z1 (C6906)Špičkový, vode i prachu odolný smartfón s 5'' Full HD displejom, štvorjadrovým 2,2 GHz procesorom, OS Android 4.2 Jelly Bean a 20,7 Mpix fotoaparátom s objektívom Sony G, 3 000 mAh batériou a kompletnou dátovou výbavou.

Sony Xperia Z1 je dostupná pre najvyšší paušál už od 220 eur, plná cena zariadenia je u operátora 640 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu