HTC One mini a Desire 601 na Slovensku

Očakávané novinky z modelového radu One a Desire sa od dnešného dňa (1. októbra 2013) začínajú oficiálne predávať aj na Slovensku. Od toho istého dátumu nájdete One mini aj u Orangeu a Telekomu.

HTC One mini ponúka prémiový vzhľad, kvalitné spracovanie, vynikajúce stereo reproduktory a nechýbajú mu ani fotografické funkcie staršieho a o niečo väčšieho modelu HTC One.

Srdcom smartfónu je dvojjadrový 1,4 GHz procesor Qualcmm Snapdragon 400, 1 GB RAM a operačný systém Android Jelly Bean vo verzii 4.2.2. s najnovším používateľským prostredím HTC Sense 5. Vnútorný 16 GB úložný priestor pamäťovými kartami nerozšírite.

Pýchou smartfónu je jemný 4,3-palcový displej s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov krytý odolným sklíčkom Gorilla Glass 3. Čitateľnosť displeja v exteriéri je aj za slnečného počasia veľmi dobrá. Miernym sklamaním môže byť kvalita snímok 4-megapixelového fotoaparátu, hlavne za zhoršených sveteľných podmienok. Vynahradí to však možnosť úprav fotografií priamo v mobile, zaujímavá funkcia HTC Zoe alebo automatický zostrih videa, ktorý vám z vybraných fotografií vytvorí 30-sekundový klip v jednom z dvanástich štýlov.

ikona

Recenzia: HTC One mini - zábavný elegánPrvý kontakt s menšou verziou vlajkovej lode HTC One s 4,3'' HD displejom, stereo reproduktormi a špeciálnym 4 Mpix fotoaparátom. Potešila by silnejšia batéria a väčšia RAM.

Všetky fotografie nájdete v našej recenzii.

Medzi výbavou nájdeme podporu rýchlej dátovej siete s prenosovou rýchlosťou do 42 Mbps, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, DLNA, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack a microUSB konektor s funkciou MHL, vďaka ktorej môžete prepojiť smartfón s externým zariadením pomocou HDMI kábla. Batéria s kapacitou 1 800 mAh patrí k priemerným hodnotám.

Na jeden záber: HTC One mini

HTC Desire 601 zaujme zákazníkov 4,5-palcovým qHD displejom, dvojjadrovým procesorom Snapdragon 400 s frekvenciou 1,4 GHz a 1GB pamäťou RAM. Úložný priestorom s kapacitou 8GB môžete rozšíriť o ďalších 64 GB prostredníctvom microSD karty.

Novinka je vybavená 5-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Nechýbajú ani softvérové vymoženosti charakteristické pre spoločnosť HTC, ako sú nadstavba Sense 5, HTC BlinkFeed a HTC Zoe. Prednú VGA kameru oceníte pri zhotovovaní autoportrétov alebo chatovaní, napríklad cez Skype. O kvalitu zvuku sa postará technológia HTC BoomSound. Medzi špecifikáciami okrem HSPA+ nechýba ani podpora LTE sietí, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, Glonass ani 3,5 mm jack. Batéria poteší kapacitou 2 100 mAh.

ikona

Základné info: HTC Desire 601Smartfón s OS Android Jelly Bean, dvojjadrovým 1,4 GHz procesorom, 4,5'' qHD displejom, 5 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom, 2 100 mAh batériou a stereo reproduktormi na prednej strane.

HTC One mini v striebornej farbe je dostupný za odporúčanú cenu 449 eur. Pre menej náročných zákazníkov bude od rovnakého termínu k dispozícii i model strednej triedy Desire 601 v odporúčanej cene 329 eur.

ikona

Recenzia: HTC Desire 601 vs. One mini - veľká dilemaNa prvý pohľad prístroje rôznych tried, na druhý zas silní súperi z jednej stajne. Jeden má krajší displej, druhý lepšiu cenu, silnejšiu batériu a podporu pamäťových kariet.

Od 1. 10. 2013 sa HTC One Mini nachádza aj v akciovej ponuke operátorov Orange a Telekom. Podrobné informácie o cenách prinesieme v samostatnom článku.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 01.10.2013 - 15:00

Desire 601 na nete uz je od 306 co je dobra cena

Celá diskusia 1 príspevok