iOS TIP: získajte balík iWork, iPhoto a iMovie zadarmo

Apple upresnil podmienky určujúce, ktorí používatelia dostanú nárok na 5 bezplatných aplikácií z App Store. Ponuka sa bude týkať každého, kto si svoje iOS zariadenie po prvýkrát aktivoval po 1. septembri tohto roka.

Prvá informácia o tom, že aplikácie Pages, Numbers a Keynote z balíka iWork a programy pre úpravu fotografií a videa iPhoto a iMovie budú zadarmo, prišla ešte na predstavení nových iPhone 5S a 5C. Vtedy však Tim Cook hovoril o "dostupnosti s novými zariadeniami", čo vyvolávalo dojem, že zvýhodnení budú iba používatelia, ktorí si zakúpia niektorý z dvoch najnovších telefónov spoločnosti.

Teraz je však jasné, že ponuka môže byť o niečo širšia. Aplikácie budú v App Store dostupné bezplatne pre každého, kto si svoje iOS 7 kompatibilné zariadenie prvýkrát aktivoval Apple ID účtom po 1. septembri 2013. Znamená to teda, že pôvodnú cenu 8,99 € za každú položku z balíka iWork (Pages, Numbers a Keynote sú prakticky náhradou textového, tabuľkového a prezentačného editora kompatibilného aj s Office súbormi) a 4,49 € za editory iMovie a iPhoto nebudú musieť platiť ani tí, ktorí si kúpia niektorý z predchádzajúcich modelov Apple.

ikona

Apple predstavil 64-bitový iPhone 5S a lacnejší iPhone 5C (10. 9. 2013)Apple predstavil dvojicu nových telefónov. Vylepšený iPhone 5S prináša nový 64-bitový procesor Apple A7 a snímač otlačkov prstov integrovaný v stredovom tlačidle, lacnejší iPhone 5C hardvér zo súčasného iPhonu 5 a päť farebných variantov. Oba dostanú iOS 7.

Aplikácie Pages, Numbers a Keynote

Musí však ísť o iOS 7 kompatibilné zariadenie, teda iPhone 4/4S, iPhone 5, iPhone 5C/5S, iPod touch piatej generácie, iPad 2 a starší, alebo iPad mini. Podmienka prvej aktivácie znamená, že do programu budú zahrnuté aj zariadenia, ktoré kúpite teraz ako nepoužívané. Typicky od operátora, alebo z e-shopov. Zariadení z bazáru či inzerátov sa ponuka vo väčšine prípadov týkať nebude, keďže ich pravdepodobne bývalí majitelia aktívne používali so svojím Apple ID.

Aplikácie iPhoto a iMovieAplikácie iPhoto a iMovie

Aj staršie zariadenia však bude nutné najprv aktualizovať na iOS 7. Až potom sa v iTunes cena aplikácie zmení na bezplatnú. Pre všetky pochopiteľne platia podmienky App Store, takže po získaní bezplatnej aplikácie prostredníctvom nového zariadenia ju bude možné používať aj na všetkých ostatných iOS zariadeniach previazaných s rovnakým účtom, nezávisle od dátumu ich prvej aktivácie.

Zdroj: Apple.com

Diskusia k článku:

hecar 23.09.2013 - 00:51

no mne tam stale dava sumu, a mam 7 dmu, a skusil som novy apple id..alebo som magor

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne23.09.2013 - 13:45 Trvalý odkaz

ak si uz mal zariadenie zaregistrovane s predoslym appleid samozrejme to nepojde, Apple podobne zmyslajuce individua urcite osetril a bude to fungovat len pre este nezaregistrovane produkty.v pripade, ak mas nove zariadenie, a nefunguje ti to obrat sa na Apple Support.

hecar23.09.2013 - 21:35 Trvalý odkaz

to su svine, este aj kabel vraj nemam originalny, neda sa mi prepojit itunes, -_- ...

Celá diskusia 3 príspevky