Android a iOS TIP: YouTube videá aj v offline režime

Už v najbližšom update YouTube aplikácie pre Android a iOS pribudne možnosť stiahnuť si video do pamäte smartfónu a pozrieť si ho neskôr, aj bez pripojenia k internetu. Tvorcovia videí však budú môcť túto funkciu zablokovať.

YouTube aplikácia už vo svojej poslednej aktualizácii prešla výraznou zmenou. Vtedy pribudla možnosť zmenšiť práve prehrávané video do malého okna a bez prerušenia tak prehliadať ďalší obsah odoberaných kanálov, či odporúčaných noviniek.

Prečítajte si: Windows Phone TIP: YouTube - oficiálna aplikácia Microsoftu (14. 8. 2013)

Teraz sa chystá ďalšie vylepšenie. Vývojári aplikácie na svojom blogu oznámili, že videá pôjdu označiť a stiahnuť do pamäte vášho smartfónu s operačným systémom Android alebo iOS. Následne ich bude možné prehrávať aj bez dátového pripojenia. Používateľ si tak teoreticky ešte na domácej Wi-Fi sieti bude môcť uložiť aj niekoľko desiatok minút dlhé videá a prezerať ich neskôr, napríklad vo vlaku, v lietadle alebo tým len pri opakovanom prehrávaní šetriť megabajty z balíka od svojho operátora.

V poslednom update pribudla možnosť minimalizovať práve prehrávané video

Služba však príde s niekoľkými obmedzeniami. Videá bude nutné prehrať do 48 hodín od stiahnutia a majitelia YouTube kanálov dostanú právo funkciu pre svoje uploady zablokovať úplne. Defaultne však bude povolená.

Sťahovanie videí pribudne v najbližšej aktualizácii, ktorá by pre Android aj iOS mala prísť už v novembri. YouTube svoju oficiálnu aplikáciu pre Windows Phone neposkytuje, sťahovanie videí však umožňuje aj množstvo neoficiálnych programov alebo rozšírení pre desktopové prehliadače.

Špekuluje sa aj o sťahovaní videí do telefónu označením priamo v počítači, podobne ako je to v súčasnosti možné pri inštalácii aplikácií z Google Play.

Zdroj: Blog Youtube Creators

Diskusia k článku:

Začať diskusiu