Orange HD Voice v praxi

V redakcii sme testovali novú službu Orangeu - HD Voice, ktorú ako prvý operátor na Slovensku spustil do ostrej prevádzky v máji tohto roku. Po vlastných skúsenostiach môžeme skonštatovať, že používať telefón s podporou HD Voice má naozaj zmysel.

Technológia HD Voice je dostupná automaticky všetkým zákazníkom Orangeu na území Slovenska, ktorí sú pripojení do 3G siete. Stačí používať telefón s podporou HD Voice.

Prečítajte si: Orange: HD Voice spustené (16. 5. 2013)

Služba zabezpečuje prenos hlasu v širšom frekvenčnom rozsahu 50 – 7 000 Hz, čo sa prejavuje vyššou kvalitou hovoru pri bežnom telefonovaní. Oceníte ju hlavne v prostredí so zvýšenou hlučnosťou. Na diskotéke, v mestskej hromadnej doprave, na oslave alebo aj o prestávke v škole.

Nielen vy, ale aj druhá strana vás počuje oveľa lepšie. Rozdiel v kvalite prenosu zvuku je až prekvapivý. Zvuk je čistejší a zrozumiteľnejší, šum v okolí je potlačený a volajúci účastníci majú pri vzájomnej komunikácii pocit väčšej blízkosti.

Vďaka funkcionalite TrFO (transcoder free operation) zvýšil Orange kvalitu zvuku aj pre telefóny, ktoré túto technológiu nepodporujú.

Zoznam telefónov, ktoré HD Voice v sieti Orange podporujú:

Apple - podpora HD Voice od iPhone 5

Sony - všetky telefóny s OS Android, okrem radu x10

Nokia - všetky Lumie

HTC - všetky telefóny s OS Android od ICS (4.0) a vyššie

BlackBerry - od operačného systému BB10 OS

ZTE - všetky modely označené "HD ready"

Na podpore HD Voice smartfónmi spoločnosti Samsung sa aktívne pracuje.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Thim 12.09.2013 - 02:17

A LG s Androidom 4?

Luca12.09.2013 - 08:07 Trvalý odkaz

Je potrebne pri HD Voice mat zapnutu 3G siet, ci postacuje aj 2G ? Podla clnku zrejme 3G.

petris12.09.2013 - 09:36 Trvalý odkaz

orange vo svojej sieti na slovensku zaviedol hd voice takmer 4 roky po jeho sieti v moldavsku. netvarme sa ze sme vykladnou skrinou orange vo svete.

orange podporuje hd voice len vo svojej 3g sieti a len v pripade ak obe strany v 3g sieti orange teda ako volajuci tak aj volany maju zariadenie s podporou. pri hovoroch do inych sieti hd voice nefunguje. hd voice nieje podporovane v 2g sieti orange.

to ze v sieti maju pre tych co nepodporuju hd voice nasadene TrFO (transcoder free operation)je fajn ale to nieje hd voice ako by sa z vasho clanku mohlo zdat. to je skor o marketingu.

k hudobnemu podmazu z videa - na potlacenie hluku z okolia sa predovsetkym vyuziva pridavny mikrofon na telefone ktory sluzi na redukciu okoliteho hluku. k tomu netreba hd voice v sieti.

Martin Hrúzik12.09.2013 - 10:18 Trvalý odkaz

petris> uplny suhlas. Mysliet si ze HD voice lepsie potlaca hluk z okolia je bud silna nevedomost alebo trpane PR Orangu. Neviem ktore z toho je smutnejsie. Tiez je nezmysel robit takyto test na dvoch roznych telefonoch, kde ZTE (podla videa) lepsie potlaca okolity sum ako ta placka(Note?). Nehovoriac ze telefony maju ine mikrofony, reproduktory atd. To bol problem prehodit SIMku do jedneho?

petris12.09.2013 - 10:41 Trvalý odkaz

@martan1981 suhlasim.

redakcia uz pri clanku v ktorom ste informovali o spusteni hd voice v 3g sieti orangu som pisal o tom ze veta tak ako je napisana je nezmyslom. teraz ste ju pouzili opakovane. to je pr pre orange? potom mi tu ale chyba jednoznacne oznacenie ako reklama.

"Technológia HD Voice je dostupná automaticky všetkým zákazníkom Orangeu na celom území Slovenska pokrytom vlastnou 3G sieťou."

nie na celom uzemi slovenska pokrytom .... da sa to totiz chapat tak ze je cele uzemie slovenska pokryte 3g sietou. k pokrytiu celeho uzemia slovenska sietou 3g maju velmi daleko.

spravne to teda malo byt takto: technologia hd voice je dostupna zakaznikom Orange Slovensko v celej vlastnej 3G sieti na Slovensku...

nebudu tak vznikat nedorozumenia a rozne nespravne interpretacie.

Celá diskusia 9 príspevkov