Na jeden záber: Sony Xperia Z Ultra

V našom ďalšom krátkom videu sme sa pozreli na šesťpalcový tabletofón odolný proti ošplechnutiu vodou, ktorý láka na krásny Full HD displej a výbornú výbavu.

Vzhľad Sony Xperia Z Ultra vychádza z prvého vode a prachu odolného modelu s dizajnom OmniBalance, Xperia Z. Predná a zadná časť je opäť vyrobená z tvrdeného skla, čím vzniká hladký povrch s panelom OptiContrast krytý pevným kovovým rámom. Hmotnosť, vzhľadom na rozmery, narástla na 212 gramov. Tenké telo s hrúbkou iba 7 mm ostalo.

Lákadlom tohto tabletofónu je nádherný 6-palcový displej s rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Xperia Z Ultra je prvým zariadením Sony s technológiou Full HD Triluminos Display pre mobilné telefóny. O výkon sa stará štvorjadrový 2,2 GHz procesor Qualcomm Snapdragon a 2 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorný 16 GB priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 64 GB. Operačný systém Android pracuje vo verzii 4.2 Jelly Bean.

Osemmegapixelovému fotoaparátu nechýba automatické zaostrovanie, prisvetľovaciu diódu by ste však, z nám záhadných príčin, hľadali márne. Vďaka certifikácii IP58 môžete snímky i Full HD videá zhotovovať aj pod vodou, do hĺbky 1,5 metra. Predná kamera má 2 Mpix rozlíšenie a zvládne nahrávať videá v plnej kvalite.

Recenzia: Sony Xperia Z Ultra

Vo výbave nechýba nič dôležité, nájdeme tu podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC, DLNA i FM rádio s RDS. K televízoru alebo externému monitoru pripojíte Xperiu Z Ultra cez HDMI kábel pomocou microUSB konektora s funkciou MHL. Výdrž batérie s kapacitou 3 000 mAh si môžete predĺžiť pomocou režimu Stamina.

Na jeden záber: Sony Xperia Z Ultra

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Pavol Schwarzbacher 09.09.2013 - 13:55

V hornej lište sa nástroje dajú meniť, takže tam kľudne môže byť aj automatické otáčanie obrazovky (blokovanie otáčania obrazovky). Mení sa to v "Nastavenia-displej-rýchle nastavenie"

Elipso09.09.2013 - 17:10 Trvalý odkaz

Super :) už iba rúčku a mám malú prenosnú lopatu :D

paul09.09.2013 - 18:28 Trvalý odkaz

Rucka bude medzi ofiacialnym prislusenstvom v 3 velkostiach :-)

Me_Gusta09.09.2013 - 19:05 Trvalý odkaz

A fotoaparát ako fotí? Škoda toho blesku, ja by som telefón bez neho nechel, pretože ho používam dosť často ako svietidlo.

beno109.09.2013 - 19:47 Trvalý odkaz

video: 4:35min. tisícpäťsto gigahertz ? riadne nadupaná "kára" :-P
Ináč @, ďalšie kvalitné video "na jeden záber".
Palec hore

Celá diskusia 5 príspevkov