Príslušenstvo: HTC mini+ a HTC Fetch

Výrobcovia si uvedomujú dôležitosť príslušenstva pre svoje modely a okrem puzdier sa snažia zaujať aj niečím netradičným. Vedia to aj v HTC, ktoré najnovšie prestavilo dva veľmi zaujímavé kúsky.

Pri rozhodovaní sa medzi dvoma modelmi odlišných značiek sa častokrát pozeráme aj na ponuku oficiálneho príslušenstva od výrobcu. Ešte donedávna mal v tomto smere jasne navrch kórejský Samsung, no zdá sa, že sa začali prebúdzať aj ostatní výrobcovia.

Výrazný posun vpred zaznamenalo taiwanské HTC, ktoré minulý rok predstavilo zaujímavé príslušenstvo pre model One X(+) a s príchodom prelomového modelu One sa snaží v tejto oblasti stále zlepšovať. Najnovšie výrobca prezentoval dve novinky s jednoduchými názvami – HTC Fetch a HTC Mini+.

HTC Fetch je malá škatuľka s rozmermi približne 3 x 3 x 1 cm a pútkom, pomocou ktorého ju pripnete napríklad na vaše kľúče. A na čo všetko poslúži? Po spárovaní so smartfónom prostredníctvom Bluetooth 4.0 si ju budú pochvaľovať najmä tí, ktorým zabúdanie telefónu na rôznych miestach nie je cudzie. Fetch vás zvukovým signálom upozorní, ak sa od telefónu vzdialite na viac než 15 metrov. Táto vzdialenosť závisí na zastavaných podmienkach, a v interiéri bude, pochopiteľne, kratšia.

HTC Fetch

Druhým prípadom je, že o telefóne viete, len ste ho v izbe asi niekde zapatrošili. Vtedy stačí použiť HTC Fetch (dúfajme, že ten spolu s kľúčmi tiež niekde nezahodíte), a stlačením tlačidla na tejto malej škatuľke aktivujete zvonenie na vašom smartfóne. Opäť však nezabúdajme na tých 15 metrov. Ak by ste náhodou stratili telefón aj HTC Fetch, pomocou lokalizácie na mape (pravdepodobne cez internetový prehliadač) zistíte, na ktorom mieste boli naposledy obe zariadenia spolu. Poslednou "fičúrkou" je funkcia vzdialenej spúšte vášho smartfónu.

O chod zariadenia sa stará vymeniteľná batéria neznámej kapacity, ktorá by podľa výrobcu mala na jedno nabitie slúžiť až šesť mesiacov. Napriek tomu, že ide o oficiálne príslušenstvo, medzi podporovanými telefónmi sa momentálne nachádza iba HTC One mini a HTC Butterfly S. Dostupnosť ani cena zatiaľ neboli zverejnené, no britský eshop už prijíma predobjednávky a cenu nastavil na 29,99 libier, čo je po prepočte približne 35 eur.

ikona

Recenzia: HTC Fetch - koniec strácaniu kľúčov či mobiluČasto sa vám stáva, že neviete nájsť mobil alebo kľúče? Ak na nich máte pripevnený drobný privolávač, a aspoň jedno zariadenie z tejto spárovanej dvojice máte v ruke, je po probléme.

Druhou novinkou je HTC Mini+, ktorého funkcie vás určite milo zaskočia. Jednoduchý a uhladený hliníkový dizajn pripomínajúci lacnejšie telefóny, môže nabádať k tomu, že pôjde o akési prerastené handsfree. To by ste mu však veľmi, ale veľmi krivdili. Jeho výnimočnosť je v multitaskingu. Po spárovaní cez NFC môžete na tomto telefóne obsluhovať základné funkcie, zatiaľ čo na smartfóne budete sledovať videá, hrať hry alebo využívať iné aplikácie, ktoré sú podstatou smartfónov. HTC Mini+ ponúkne malý 1,5-palcový OLED dvojfarebný displej s rozlíšením 128 x 128 bodov, ktorý na ovládanie základných funkcií určite postačí.

HTC Mini+

Medzi ďalšie funkcie patrí vzdialená spúšť fotoaparátu, ktorú ponúkne aj HTC Fetch a ovládanie televízie cez HTC Media Link HD. Prítomnosť infračerveného portu sa nespomína. Najviac však prekvapí vstavané laserové ukazovadlo a diaľkový ovládač prezentácií. Ide teda o pokrokové príslušenstvo, ktoré zvýrazňuje popularitu smartfónov a ich rôznorodú využiteľnosť.

HTC Mini+ poháňa batéria s kapacitou 320 mAh, ktorá by podľa výrobcu mala ponúknuť 95-hodinovú výdrž v standby režime a 9 hodín hovoru. Zoznam podporovaných telefónov je o čosi väčší a k modelom One mini, Butterfly S, Desire 200 a Desire 500 pribudla aj samotná vlajková loď – One, ktorej podporu priniesla jedna z posledných aktualizácii. Ani pri tomto zaujímavom kúsku nie je zatiaľ známa dostupnosť a cena, no v rovnakom britskom eshope je cenovka nastavená na 65 libier, teda približne 76 eur.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu