Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Tablet určený deťom prináša dvojjadrový 1,2 GHz procesor, 7'' WSVGA displej, 3 Mpix fotoaparát, podporu Wi-Fi, Bluetooth a GPS. OS Android 4.1 s upraveným prostredím a aplikáciami zameranými na detského používateľa.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.1 Jelly Bean

chipset: ???

procesor: dvojjadrový 1,2 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 188 x 111 x 10 mm,

hmotnosť: 320 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 024 x 600 b., 170 ppi, uhlopriečka 7'' (178 mm)

fotoaparát: fotoaparát 3 Mpix, nahrávanie HD videí (1 280 x 720 b., 30 fps),

predná kamera: 1,3 Mpix

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 8 GB ROM + microSD karta (do 32 GB)

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth 3.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 4 000 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / október 2013

Neobsahuje/nepodporuje: SIM karta, xenónový blesk, LED blesk, autofókus, mobilný prenos dát, HDMI, DLNA, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Nielen názov, ale aj dizajn tabletu nenechá nikoho na pochybách, komu je výrobok určený. Tablet vychádza z modelu Samsung Galaxy Tab 3 a prináša rovnakú hardvérovú výbavu. Softvér je zameraný na detského používateľa, už po vybalení z krabice v ňom nájdete nainštalované špeciálne interaktívne aplikácie určené na vzdelávanie našich najmenších. Nebude chýbať obchod Kids Samsung Apps s ponukou detských aplikácií a samozrejmosťou sú aj bezpečnostné prvky, ktoré umožnia rodičom cez správcu aplikácií spravovať obsah.

Tablet je vybavený funkciou časového zámku, čím sa dá nastaviť konkrétne časové rozpätie, v ktorom môžu deti tablet používať. Akonáhle vyhradený čas uplynie, zobrazí sa na displeji informácia o uzamknutí prístroja a tablet možno odomknúť iba pomocou hesla, ktoré zadá rodič alebo iná osoba. Táto funkcia umožní rodičom dohliadnuť na to, aby ich deti netrávili s tabletom nadmerné množstvo času.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids má dvojjadrový 1,2 GHz procesor, 1 GB RAM a 8 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.1 Jelly Bean a je doplnený o upravené používateľské prostredie. Na zadnej strane sa nachádza 3-megapixelový fotoaparát, ktorý zvládne nahrávať videá v HD rozlíšení, chýba mu však automatické zaostrovanie i prisvetľovacia LED dióda. Na videohovory, napríklad cez Skype, poslúži predná 1,3 Mpix kamera. Medzi špecifikáciami nechýba podpora Wi-Fi, GPS, Bluetooth 3.0, slot na SIM kartu nenájdeme. Batéria disponuje kapacitou 4 000 mAh.

K tabletu sa bude predávať obal Kids Case uľahčujúci deťom držanie tabletu. Poslúži aj ako stojan v rôznych polohách. Súčasťou obalu bude aj ergonomické pero C Pen. To môžu deti používať k zábavnému maľovaniu, ktoré nezanecháva stopy na iných predmetoch v domácnosti. Samsung Galaxy Tab 3 Kids sa začne začiatkom septembra predávať v Kórei, do slovenských obchodov by sa mal dostať začiatkom októbra tohto roka. Stihne tak vianočné obdobie. Cena zariadenia zatiaľ oznámená nebola.

Na jeden záber: Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Diskusia k článku:

Začať diskusiu