Nastavte si správy a internet na BlackBerry 10

PR · Zariadení BlackBerry s najnovšou verziou operačného systému BB 10 je zatiaľ ako šafránu. Postupne sa však objavujú majitelia, ktorí by potrebovali pomôcť s nastaveniami. Práve im je venovaná dnešná časť O2 Guru Poradne.

V jednom z minulých článkov sme si v skratke niečo o BlackBerry 10 OS povedali. Zariadenia s týmto operačným systémom už nepotrebujú špeciálne blackberry balíčky. Vedia plnohodnotne pracovať aj s klasickými internetovými balíkmi. Čo v našom prípade znamená nájsť miesto v nastaveniach, kde napíšeme čarovnú formulku o2internet.

Začneme pekne po poriadku. V menu si nájdete a kliknete na položku Nastavenia, následne kliknete na Sieťové pripojenie. Uvidíte položku Mobilná sieť s názvom operátora. Kliknite na ňu. Dostanete sa k rôznym nastaveniam dátových služieb, výberu siete ale nás najviac zaujíma položka APN v spodnej časti.

Kliknete a ukáže sa pred vami tabuľka, v ktorej musí byť v našom prípade Názov prístupového bodu vyplnený magickým slovom o2internet. Nastavenia uložte.

No, a keďže už máme nejaké to BlackBerry, konkrétne model Z10, v rukách, tak sa pozrieme aj na nastavenia MMS správ. Preklikať sa k nastaveniam MMS-iek je mierne zložitejšie. Nastavenia by mali prebehnúť automaticky. Ak sa tak nestalo, tak postupujte nasledovne.

Vrátite sa do menu a nájdete si Textové správy. Po otvorení v spodnej časti pomocou troch bodiek v pravom dolnom rohu vyvoláte rozšírené menu a tu kliknete na Nastavenia. Opäť kliknite na Textové správy.

Dostanete sa k nastaveniu správ, ktoré sú rozdelené na SMS a MMS. Môžete si tu zapnúť napríklad potvrdenie o doručení a iné. Nás bude zaujímať záložka MMS. V spodnej časti objavíte Upresniť. Nastavenia si skontrolujte podľa priloženého obrázku. Kliknete na uložiť.

Tak, a spoločne sme to zvládli. Ako sme už spomínali, nastavenia by sa mali stiahnuť automaticky. Ak sa však dostanete k smartfónu zo zahraničia, tak sa vám spomínaný návod môže hodiť. Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, tak nás príďte navštíviť na predajne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu