Steve Ballmer do roka skončí vo vedení Microsoftu

Doterajší šéf spoločnosti svoj post opustí hneď, ako výkonná rada vyberie nasledovníka. Ballmer v Microsofte strávil 33 rokov, z toho 13 v najvyššej pozícii.

Microsoft dnes priniesol tlačovú správu, podľa ktorej výkonný riaditeľ spoločnosti Steve Ballmer svoj post v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov opustí. Vo funkcii však zotrvá, kým predstavenstvo nenájde nasledovníka. Ballmer dovtedy naďalej povedie Microsoft v krokoch transformácie výrobkov a služieb, na ktorých vraj najviac záleží.

Podľa neho na takýto prechod nikdy nie je perfektne vhodná doba, ale teraz je to ten správny čas. Myšlienky na odchod ho podľa vlastných slov zastihli v strede tohoto procesu a Microsoft teraz potrebuje riaditeľa, ktorý spoločnosť povedie ďalšie dlhé obdobie.

Korporátna štruktúra Microsoftu okamžite zriadila špeciálnu komisiu, ktorá bude proces výmeny vo vedení riadiť. Jedným z mužov v tejto komisii je aj Bill Gates, ktorý v roku 1975 spoločnosť s Paulom Allenom založil. Novým riaditeľom môže byť človek z interného, ale aj externého prostredia.

Ballmer do Microsoftu prišiel v roku 1980 ako prvý biznis manažér. Výkonným riaditeľom sa stal v roku 2000. Medzitým pracoval ako viceprezident systémového softvéru a viceprezident pre marketing. Počas trinástich rokov, ktoré strávil v jeho vedení, spoločnosť strojnásobila príjmy a zdvojnásobila zisk. Absolvent Harvardu z matematiky a ekonómie má 57 rokov.

Microsoft v poslednom čase čelil významným stratám pri neodhadnutí počtu predajov tabletov Surface, naopak však zaznamenal veľký úspech platformy Xbox, revolučného Kinectu a štart nových Windows osmičiek. Spoločnosť súčasne operuje na viacerých trhoch a simultánne spravuje nespočet aktivít, je teda pravdepodobné, že Ballmer prišiel k čisto osobnému rozhodnutiu, ktoré nebolo bezprostredne ovplyvnené žiadnymi hospodárskymi výsledkami.

Ballmer

Zdroj: Microsoft

Diskusia k článku:

rtg 24.08.2013 - 01:29

https://www.youtube.com/watch?v=I14b-C67EXY :DD

Celá diskusia 1 príspevok