Windows Phone TIP: YouTube - oficiálna aplikácia Microsoftu

V máji tohto roka vydal Microsoft svoju YouTube aplikáciu pre WP 8, no na žiadosť Googlu ju musel stiahnuť. Porušovala totiž pravidlá. Teraz sa do Windows Store vrátila a je dostupná aj pre platformu WP 7.5. (aktualizované)

Pôvodná aplikácia vytvorená Microsoftom blokovala reklamu a umožňovala sťahovanie videí do mobilu. To sa Googlu samozrejme nepáčilo, keďže jednou z hlavných položiek príjmu je práve reklama a trval na tom, aby Microsoft softvér pre porušenie pravidiel z obchodu stiahol.

Po niekoľkých mesiacoch naťahovania umiestnil Microsoft svoju oficiálnu aplikáciu YouTube do obchodu opäť. Tentoraz je navyše dostupná už aj pre staršiu platformu Windows Phone 7.5.

V novej verzii 3.2.0.0, vydanej pravdepodobne i so súhlasom spoločnosti Google, už nechýbajú reklamy a používatelia stratili možnosť uložiť si zaujímavé videá do svojich zariadení na neskoršie prezeranie v offline režime.

Videá na svoj kanál môžete nahrávať nielen cez Wi-Fi, ale aj mobilné dáta, na výber máte i kvalitu, v ktorej chcete video zverejniť. Samozrejmosťou je správa YouTube profilu i zoznamu videí, nechýba vyhľadávanie, zdieľanie cez sociálne siete, e-mail alebo textovú správu. Detský kútik zabezpečí, aby si vaše ratolesti pozerali len videá určené pre ich vek, môžete im v ňom vytvoriť ich vlastný profil.

Videá, kanály a prehrávané zoznamy si môžete ako dlaždicu pripnúť na domácu obrazovku. K obľúbenému obsahu tak máte rýchly prístup.

Aplikácia YouTube od Microsoftu je bezplatne dostupná pre zariadenia s operačným systémom Windows Phone 7.5 a 8.

Link na stiahnutie: windowsphone.com

Doplnené 15. 8. 2013:

Aplikácia je momentálne nefunkčná, zrejme opäť nebola presne podľa pravidiel Googlu. Microsoft pracuje na aktualizácii.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu