BlackBerry hľadá strategického partnera

Kanadský výrobca, ktorý len začiatkom tohto roka zmenou názvu firmy a uvedením smartfónov s operačným systémom BlackBerry 10 začal novú éru, sa zamýšľa ako ďalej. Fúzia so silným partnerom by možno bola riešením, ako sa dostať zo záporných čísel.

Za prvý fiškálny štvrťrok 2014, ktorý sa skončil 1. júna 2013, vykázalo BlackBerry stratu 84 miliónov amerických dolárov.

Spoločnosť vo svojej tlačovej správe informovala, že zriadila špeciálnu komisiu, ktorá má preskúmať strategické alternatívy na zvýšenie hodnoty firmy a podpory operačného systému BB 10.

Výsledkom môže byť návrh na fúziu s inou spoločnosťou, vstup nového partnera alebo aj predaj podniku.

Vo vyhlásení sa spomína, že verejnosť sa nedozvie žiadne ďalšie podrobnosti o priebehu procesu, kým prieskum neskončí alebo správna rada neschváli konkrétnu transakciu. Na výsledok si radi počkáme.

BB KeynotePrečítajte si: Nokia prechádza na Windows Phone (11. 2. 2011)

V podobnej situácii ako kanadský výrobca bola pred pár rokmi Nokia. Hospodárske výsledky boli pre pre spoločnosť sklamaním a predaje telefónov nerástli tak, ako by bolo žiadúce. Nokia hľadala pomocnú ruku a našla ju u Microsoftu, s ktorým uzatvorila strategické partnertsvo. Jeho výsledkom je rad Lumia - smartfóny s operačným systémom Windows Phone.

Zdroj: blackberry.com

Diskusia k článku:

rbt 13.08.2013 - 15:49

Mala by ich kúpiť Nokia a prevziať ich systém...

Celá diskusia 1 príspevok